Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ihtiyaç sahiplerine evde bakım ve temizlik hizmetinin yanında gıda yardımına da başladı. Birçok belediye tarafından çeşitli yöntemlerle uygulanan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı Düzce'de 'Gıda Kurtarma Projesi' ile hayata geçirildi.

"Çevre sağlığı ve atıkların azaltılması konusunda da önem taşıyor"
Belediyeden yeni sosyal projeye ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: "Müdürlük bünyesinde kurulan özel ekiple anlaşmalı market, manav ve hal esnaflarından alınan sebze ve meyveler müdürlüğe getirilerek seçiliyor, ardından eşit paketlere bölünerek daha önce tespiti yapılan ya da Düzce Belediyesi'nde kaydı bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Çevre sağlığı ve atıkların azaltılması konusunda da büyük önem taşıyan proje sayesinde Düzceli ihtiyaç sahiplerinin de yüzü gülüyor. Düzenli olarak yürütülen proje kapsamında rezervde bulunan sebze ve meyvelerin kapasitesine göre ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor."




Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından uygulanan projeden faydalanmak isteyenlerin detaylı bilgiyi 153 Beyaz Masa ya da Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü iletişim numarası 0 (380) 524 74 39'dan alabileceği kaydedildi.