Sosyal ve ekonomik amaçlı projelerin toplam bütçesi 270 bin Euro olarak planlandı. Bu arada Düzce Üniversitesi işbirliği ile ortaklık projeleri de geliştiriliyor.
Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü; Türkiye-AB Mali Yardım Programı dahilinde IPA–1 bileşeni altında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil toplum diyaloğu- II: Balıkçılık ve tarım programı kapsamında 2 proje hazırladı ve 22 Mart 2010 tarihi itibariyle başvurusunu gerçekleştirdi. Programın genel hedefi, potansiyel faydalanıcıların Avrupa Birliği politika ve uygulamaları konusunda daha fazla bilgi sahibi olmalarını ve bu hususları daha iyi anlamalarını sağlamak olarak belirtildi. Proje ayrıca, üye ülkeler ve Türkiye’deki tarım, gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı sektörleri ile birlikte balıkçılık sektöründeki tüm aktörler arasında bağlantıları güçlendirerek ve karşılıklı deneyim alışverişi ile katılım için hazırlıklı olmalarına imkan sağlayacak.
Bu kapsamda hazırlanan projeler;
1. ALDI (Alternative Düzce Initiative) Projesi: Proje ortakları Festambiente STK/Italya ve Terra Mater STK/Yunanistan olup projenin toplam bütçesi 138.000 euro olarak planlandı.
2. Roadmap For Agro-tourism Projesi: Proje ortakları Dalgopol Belediyesi/Bulgaristan, Grevena Valiliği/Yunanistan ve Cumayeri Belediyesi olup projenin toplam bütçesi 132.000 euro olarak planlandı.
Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü LDV Çok Taraflı Projeler, Yenilik Transferi Programı kapsamında hazırlanan “Integration of Organisational and Liflong Learning Culture in the Labour Practice of SME” adlı projede “ortak” statüsünde başvuru gerçekleştirdi. Toplam bütçesi 373.315,00 olan proje; Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’den toplam 12 kuruma yönelik olarak planlandı. Düzce Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ayrıca; Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Şehir Yaşamında Çocuklar, Yaşlılar ve Engellilere Sağlanan Yapısal Kolaylıkların Avrupa Boyutunun İncelenmesi” adlı VETPRO Projesinde; Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu tarafından LDV Mobility programı kapsamında hazırlanan “Modern Aydınlatma Teknikleri” adlı projede ve Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “ Mesleki Eğitimde Okul ve İşletme İşbirliği” adlı VETPRO projesinde “proje ortağı” statüsünde yer alıyor.