Basında çıkan bazı haberler üzerine yazılı bir açıklama yayınlayan Düzce Belediyesi, Salı günü vatandaşların şikayetlerine konu olan çöplerin toplanmaması olayının nedeninin Çamköy sakinlerinin eylemi olduğu resmen açıklandı.

Açıklamada geçtiğimiz hafta sonu Düzce ve bölgesinden toplanan atıkların toplanma ve bertaraf yeri olan Çamköyü mevkiinde bölge halkı tarafından atıkların taşındığı araçların girişinin  engellendiği dile getirildi. Atıkların bu engelleme nedeniyle alana boşaltılamadığı, bu nedenle genel atık toplamada bir sıkıntı oluştuğu belirtilen açıklamada, sorunun temizlik işlerini yürüten firmanın çalışanlarının ekonomik meselelerinden kaynaklanmadığı  da dile getirildi.

Yapılan açıklamada, Düzce’de temizlik işlerinde 185 işçinin çalıştığı ve atıklar için 12 büyük ve 2 küçük aracın kullanıldığı, günde ortalama 200-250 ton atık bertaraf edildiği bildirildi

Öte yandan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Pazar gününden beri atık toplama sahasının yolunu kapatan Çamköy sakinleri ile bir görüşme yaptığı da öğrenildi. Çöp sahası yolunu tutan ve pankartlar ve Türk bayrakları ile gelen çöp kamyonlarını geri çeviren eylemciler, Başkan Keleş’in bir daha Çamköy’deki alana çöp dökülmeyeceği garantisini verdiğini, ancak durumdan habersiz bazı belediyelerin araçlarını göndermeleri nedeniyle beklemeye devam ettiklerini dile getirdiler.

Belediye ekiplerinin Kurugöl’de bulunan düzenli depolama alanını hazırlayabilmek için hummalı bir çalışma içine girdikleri, çöplerin en kısa zamanda  bu alana dökülmesinin sağlanacağı da ifade ediliyor.