Düzce Belediye Başkanlığı hizmet binasının önündeki havuz, Anıtpark karşısındaki süs havuzu ve Düzce'nin değişik bölgelerine koyulan heykelcikler... Bu zamana kadar yapılan bu çalışmalar Düzceliler tarafından tartışılmış ve Belediye'nin yaptığı bu harcamalar lüzumsuz bulunmuştu. Ama kimse Düzce Belediyesi'nin bu çalışmalar için ne kadar harcama yaptığını bilmiyordu. İşte merak edilen harcamaları dün akşam Belediye Başkanı İsmail Bayram açıkladı.

Bayram'ın yaptığı açıklamaya göre Düzce Belediyesi Eski Başkan Mehmet Keleş zamanında yeni hizmet binasının önüne yapılan havuza 160 bin TL, Anıtpark'ın karşısına yapılan havuzlu alana 2 milyon 800 bin TL, Merkez'in değişik noktalarına koyulan 10 adet heykelciğe de 180 bin TL harcadı.

Yapılan bu harcamalar borçlar nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşayan Düzce Belediyesi'nde “Gerek var mıydı?” sorusunu da gündeme getirdi. Belediye binasının önüne yapılan havuz ise daha aradan kısa bir zaman geçmesine rağmen dökülmeye başladı. Dün akşam yayınlanan “Son Nokta” programında program yapımcısı Mehmet İbrahimoğlu da havuzun dökülmeye başladığını dökülen havuzun parçalarını alıp Başkan Bayram'a göstererek ıspatladı.