İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasında, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Meclis Üyeleri Erdoğan Kefeli ve Ender Çakar ile birlikte kameraların karşısına geçen Erkan Dinçer, mülk sahibi olmasına rağmen konunun, kendisine tebligat yapılmadan önce basına sızdırıldığını iddia ederek belediye yetkililerine yüklendi.

Öte yandan Yunus Özay Er; “konu muhalifler değil de kendi yandaşları olduğunda bu tip cezai işlemlerin mülk sahibine mi yoksa usulsüzlüğü yapan kiracıya mı fatura edildiğini, Sayın Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ’ye sorulmasını isterim” diyerek Belediye Başkanı’na yüklendi.

“BENİM HABERİM YOKKEN KİRACIM YAPMIŞ”

Toplantıda söz alan Erkan Dinçer, adının rantçılıkla anılmasına sebep olan konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise; “mülk bana ait ama sundurmayı yapan kişi, kiraya verdiğim firmanın sahibi. Böyle bir şey yapacağını bana söylemedi, bina sakinlerinden muvafakat alıp yapmış. Bir bina sakininin yurt dışında olmasından dolayı muvafakat verememesi, belediye nezdinde eksik evrak dolayısıyla cezai işleme tabi tutulmuş. Nitekim ceza da kesilmiş ve basına düşmüş. Ben de olayı basından öğrendim.” Şeklinde konuştu.

“Hukuki takipçisi olacağım”

Ayrıca konunun hukuki kanaldan takipçi olacaklarının altını çizerek şunları söyledi;Koçyazı mahallesinde daha önce bir müteahhidin yapmış olduğu iskanı mevcut olan bir yapının giriş katındaki yeri satın aldım. Bu yerin üzerinde ailelerin konut olarak kullandığı daireler mevcut. Bu iş yerini aldıktan sonra kiraya vermek istedim bir işletmeci yaprak döner ile ilgili bir iş yeri açmak istedi bende açabilirsin dedim. Bu kişi belediyeye gitmiş işletme açmak için gereken bilgileri aldıktan sonra geldi benimle sözleşme yaptı.

“1 kişiden Muvafakat alamadığı için ceza yazıldı”

15 Mart 2022 tarihinde kira sözleşmesi yaptık. Bu kira sözleşmesini yaptıktan sonra işlemlerin başlaması için dairelerde oturan insanlardan muvafakatname de alması gerekiyordu. Bir kişi hariç hepsinden almış alamadığı bir kişi Almanya’da olduğundan dolayı onunkini alamamış fakat şu bilgiye erişmiş; kendisinin yakın zaman da Türkiye’ye geleceğini ve muaffakatını vereceğini söylemiş. Bunlarda kira sözleşmesi gereği kira ödemesi başladığı için ve zamlar sebebi ile artan maliyetler için beklemektense belediyeden izin almadan inşaata başlamışlar.

“Benim bu olaya bir dahlim var mı?”

Evet Düzce Belediyesi İmar Komisyonunda üyeyim fakat İmar Müdürlüğünde herhangi bir yaptırım gücüm olmadığı gibi bu kişilere hiçbir zaman belediyeyi dinlemeyin kafanıza göre yapın belediyede imar komisyonundayım gibi bir söz kullanmadım. Olması da mümkün değil.

Muvafakatname veremeyen kişi de gelip vermiş ve alıp belediyeye teslim etmişler.  Belediyedekiler  bakıp burada cd eksik  buradaki evrakların cd ye geçirilmesi gerekir demiş birde bu işyeri sahibi ile noterden bu yapılan sundurma ile ilgili bir sözleşme yapman lazım  demiş.

“Ben olayı basından öğrendim”

 Bunu 10 gün evvel söylemişler. Bu kişide bu hafta açılışı yapacaktı çalışma ruhsatını alıp almadığını bilmiyorum. Bu süreç içerisinde 29 Nisan’da belediyeye gitmiş bir tutanak tutmuş, izinsiz bir inşaat yaptığı için bu inşaatta sundurma inşaatı. 12 Mayıs’ta da bununla ilgili bir encümen kararı var. Bu encümen kararı da daha benim kendi adresime gelmedi. Ben bunu basından öğrendim. Ben orada 4 katlı kaçak bina yapmışım gibi resimler konmuş. Benim bina ile alakam yok ve bina iskanı olan bir bina.

“Benim yüzümden İYİ Parti zarar görüyor”

Problem sadece yeni kiracının lokanta için ön tarafa bir sundurma yapmasından kaynaklanıyor. Bende kiracıma sizin yüzünüzden bu konuda ben de mağdur oluyorum dedim. Bu haberi yapanların gelip birebir benimle konuşmalarını isterdim. Birde İyi Parti ile hiç alakası olmamasına rağmen Meclis Üyesi olduğum için partide zarar görüyor.”