Düzce’yi etkisi altına alan kar yağışı, Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından birisi olan TEM Otoyolu Düzce –Bolu kesimi ve D-100 karayolu Bolu Dağı Geçidinin ulaşıma kapanmasına neden oldu. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun ulaşıma kapanması ile birlikte, Ankara İstikametine gitmek isteyen yüzlerce araç, Düzce’de mahsur kaldı.

Yolda mahsur kalan araç sürücüleri ve yolcuların imdadına ilk olarak Beşir Derneği Düzce Şubesi ekipleri yetişti. Beşir Derneği Düzce Şubesi ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşlara, sıcak çay, sıcak çorba, meyve suyu ve kek ikram etti.

Kayıkcı Vali Cevdet Atay'ın mesajını esnafla paylaştı

Öte yandan Düzce DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, TEM Otoyolu Düzce Gişelerinden çıkış sağlayan ve D-100 Karayolu Üzerinden Ankara İstikametine seyretmek isteyen, yolda kalan araç sürücüleri ile yolcular için, Düzce esnafına çağrıda bulundu.

Kayıkçı, yolda mahsur kalan misafirler için Düzce Valisi Cevdet Atay’ın kendilerine gönderdiği mesajı paylaşarak;   “Acil! Düzce valimizin talimatıdır. Bolu Dağı kısmı otoban ve TEM yolu yoğun kar yağışı nedeniyle tamamen kapalıdır. Yoldaki araçlar, yol boyu tesislerine ve şehir içine yönlendirilmiştir. Bu itibarla, yolda mahsur yolcuların yemek yiyeceği lokantalar, vakit geçirebileceği kafeteryaların açık tutulması gerekmektedir. Bu talimata uyulması hususu bütün ilgili işyeri sahiplerine duyurumuzdur” dedi.

HABER: Savaş ARI