Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, 'Beyaz önlük giyme' töreniyle hekimlik yolundaki ilk adımı attı.- “kutsal” olan doktorluk mesleğinde hizmet vermek için Düzce üniversitesinde eğitim gören Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik duygusunu da yaşamaya başladılar.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans salonunda yapılan tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Törene Öğretim Üyelerinin yanı sıra öğrencilerin aileleri ve üniversite öğrencileri de katıldı. Düzce Üniversitesi rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, törende şunları söyledi:
- “Onların mutluluğunu ve gururunu hep birlikte paylaşıyoruz. Onlara en büyük önerim, tavsiyem önlük giymekle hekim olunamayacağını fark etmeleridir. Bu son derece önemli. Eğitim ve Öğretim döneminiz boyunca gerek ulusal, gerek evrensel yeterlilik ve becerilere sahip olacaksınız. Bu kadar güçlü bir tıp fakültesi öğretim üyesi kadrosuyla ve son derece donanımlı bir hastane ile eminim beceri ve yeteneklerinizi en üst düzeyde geliştireceksiniz. Ama önemli olan hekim olabilmek diye düşünüyorum. insanla olan ilişki hastayla olan ilişki; ırk, din, dil, cinsiyet ayırmadan her hastaya hak ettiği ilgiyi gösterebilmek hastanın sırlarına saygı duyabilmek, o sırları saklayabilmek gibi birçok özellik devreye girecektir.” 


Tıp Fakültesi Dekanı Safinaz Ataoğlu, Düzce Üniversitesi’nde en iyi eğitimi vermek için çalıştıklarını söyledi.
Ataoğlu, “Şüphesiz ki insanın en değerli varlığıdır. Bu değerli varlığın korunmasını sağlayan, bozulduğunda düzeltmek için çalışan hekimler insanın yaşama hakkına hizmet eden kutsal ama o kadar da zor bir görevi üstlenmişlerdir. Hekimler insan vücuduna direk müdahale etme bilgi ve yetkisine sahip tek meslek grupları oldukları için çok iyi yetiştirmeleri gerekmektedir. Bu nedenle elde ettiği bilgi ve becerileri devamlı geliştiren, bunları etkili bir biçimde kullanan, insanların sorunlarına duyarlı, karşılaştığı sorunları akıl ve bilimsellikle çözme becerisi insan yararına kullanan hekimlerin yetiştirilebilmesi için tıp fakültelerin de verilecek olan eğitim- öğretim önem kazanmaktadır. Fakültemiz öğrencilerimizin eğitim - öğretimi için yeterli fiziki koşullara, donanıma, akademik kadroya sahiptir. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için eğitim - öğretimi sürekli yenilemekte günümüzün şartlarına göre en iyisini vermekteyiz.” dedi.

 

Haber:S.KAŞKIR