Çocukların da bayramı olarak bilinen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde çocuklar Belediye Başkanlığı koltuklarını da ele geçirdi. Programlar kapsamında Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, koltuğunu kısa süreliğine de olsa Beyköy İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Hümeyra Hızal'a teslim etti.

Koltuğu devretmeden önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değinen Başkan Kılıç, “23 Nisan bizim için önemli günlerden bir tanesidir. Bu günleri unutmamamız gerekiyor. Ben de çocukların bayramı olan 23 Nisan öncesinde koltuğumu genç arkadaşımıza emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Koltuğa ilk oturduğunda heyecanı gözlerinden okunan Hızal, heyecanını yendikten sonra ilk olarak Okul Müdürünü arayarak okuldaki sorunlar hakkında bilgi aldı. Okulda kanalizasyon ve ağaçlandırma konularında sorun olduğunu öğrenen Beyköy Belediye Başkanı Hümeyra Hızal, Fen İşleri'ni arayarak konunun çözülmesi için talimatlarda bulundu. Hızal, yapmayı düşündüğü ilk çalışmanın ise eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları çözmek olduğunu dile getirdi.