Koronavirüs pandemisinde Beyköy halkına ücretsiz maske, kolonya, patates ve soğan ulaştırarak alkış alan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, otobüsler konusunda sınıfta kaldı. Salgın gerekçesiyle nisan ayında otobüs seferlerini saat başına kadar düşüren Başkan Kılıç, 1 Haziran’da başlayan kontrollü normalleşme süreci sonrası sefer saatlerinde düzenlemeye gidilmesi talimatı verdi. Bu doğrultuda temmuz ayında yeni bir sefer planı oluşturan Beyköy Belediyesi, gün içindeki yoğunluğa göre 1 saat, yarım saat ve 20 dakika olarak belirlenen sefer saatlerine ilişkin listeleri duraklara astı.

Ancak haftalardır ilan edilen sefer saatlerine uyulmaması Beyköylüler’i isyan noktasına getirdi. Belediyeye yapılan şikayetlerde ise yetkililerin, mağdur vatandaşlar yerine şoförlerin beyanlarını dikkate alması tepkileri daha da arttırdı. 5 bin nüfuslu beldede toplu ulaşım gibi önemli hizmetin halka düzgün şekilde verilmemesi gözleri Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’a çevirdi.

İşte gün gün yaşanan mağduriyetler

9 Ağustos Pazar günü ilan edildiği şekilde 18.30 otobüsüne binmek üzere Küçüksu’daki durağa gelen vatandaşlar dakikalarca otobüs bekledi. Otobüsün gelmemesi üzerine biriken yoğun kalabalık ancak 19.00 otobüsüne binebildi. Henüz ilk durakta otobüste adım atacak yer kalmamasına rağmen şoförler vatandaşların canını hiçe sayarak diğer duraklarda yolcu almaya devam etti. Otobüste sıfır mesafeyle yolculuk yapmak zorunda kalan yolcular “Boşuna niye maske takıyoruz o zaman?” diyerek belediyeye tepki gösterdi.

11 Ağustos Salı günü, 2 sene önce Beyköy’e bağlanan Değirmenbaşı Mahallesi’nden 08.00’da geçmesi gereken otobüs yarım saat beklenmesine rağmen geçmedi. Mağdur yolcular Beyköy merkeze inerek bir sonraki otobüse binmek zorunda kaldı. İşine geç kalanlar duruma isyan etti.

14 Ağustos Cuma günü saat 09.00 itibariyle sefere başlaması gereken otobüse binmek için belde içindeki duraklara gelen vatandaşlar dakikalarca otobüs bekledi. Otobüsün gelmemesi üzerine işine yetişmek isteyen vatandaşlar duraklar arasında mekik dokudu ancak yürüdüğüyle kaldı. Şoförlere 09.00 otobüsünün kalkmadığını söyleyen birçok vatandaş da “otobüs kalktı” cevabını aldı ama ortada saatinde kalkan ve zorunlu güzergâhından sefer gerçekleştiren bir otobüs yoktu. İşine geç kalan vatandaşlar “Mağduruz” diyerek duruma isyan etti. Bu da yetmezmiş gibi 09.30’da kalkması gereken otobüs de ancak 09.35’te sefere başlayabildi.

Mağduriyet üzerine ulaştığımız belediye yetkilisi gerekli notları alarak ilgileneceğini söyledi. 5 dakika sonra geri dönüş yapan yetkili “Şoför kalktık diyor.” diyerek duraklarda otobüs bekler vaziyette çaresizce işine gitmeyi bekleyen vatandaşların şikayetleri yerine şoförün beyanını dikkate aldı. Bunun dillendirilmesi üzerine ise yetkili “Otobüslerdeki kameraları yolcu sayımı için söktük. O nedenle görüntülere bakamıyoruz. Başka bir şikayetiniz olursa arayın.” diyerek tatmin edici bir cevap vermeden konuşmayı sonlandırdı.

Otobüs konusunda sınıfta kalan Beyköy Belediyesi ve başkan Osman Kılıç’ın bu konuda bir adım atıp atmayacağı bilinmezken vatandaşlar parasını ödeyerek bindiği otobüslerin ilan edilen saatte kalkmasını ve zorunlu güzargahını takip etmesini istiyor. Öte yandan yapılmayan seferler nedeniyle otobüslerde oluşan kalabalığın da, koronavirüs tehlikesine karşı önlenmesi gerekiyor.