Beyköy halkının yol sevinci kursağında kaldı. MHP Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın seçimlerden sonra geçen hafta yapımına başladığı ve iki gün içinde biteceğini söylediği Beyköy yolu, yarım bırakıldı. Yolun kısa bir bölümü asfaltlanırken diğer bölümleri ise “yağışlar” mazeret gösterilerek durduruldu.

Bu durum da uzun süre sonra yoluna kavuşma sevinci yaşayan Beyköylüler'in yine yolsuz kalmasına neden oldu. Oluşan toz bulutları nedeniyle yıllardır sorun yaşayan belde sakinleri, toz bulutlarından kurtulmak için kendi imkanlarıyla yolu sulamaya çalışıyor. İtfaiye ekiplerinin yolu sulaması ise sadece kısa süreli fayda sağlıyor. Tepkilerini dile getiren belde sakinleri, “Yeter artık bu çektiğimiz çileden bıktık. Bu yolu artık yapacaklarsa yapsınlar, yapmayacaklarsa da bıraksınlar. Böyle yönetim olmaz. Vatandaşları hiç düşünmüyorlar mı.? Bu yolu kullanmaktan bıktık artık. Mazeretler göstererek çalışma yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.
Asfalt çalışmalarının yarım kalmasıyla ilgili halk arasında konuşulan bir söylenti ise Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın İktidar partisi değil MHP'den Başkanlığı kazanması şeklinde.

Çalışmaların durması konusunda cuma günü yazılı basın açıklaması yapan MHP Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ise yağış nedeniyle çalışmaların kısa süreli durdurulduğunu söyledi. Ancak havalar düzeldi ve çalışmalar hala başlamadı.
Kılıç ayrıca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“ Havaların düzelmesi ile birlikte Valilik tarafından asfaltlamaya yeniden devam edilecek. BELDES kapsamında belediyemize daha önceden tahsis edilen 95 bin 836 liralık ödenek, daha önceki belediye yönetimi tarafından aylar öncesinden, bu asfaltlama çalışması için Düzce Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılmıştır. Ancak bu para yapılacak olan asfaltlama çalışmasının 5’te 1’lik bir kısmına bile zor yetmektedir. Bu nedenle geriye kalan maliyet için Düzce Valiliği, Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden destek sağlanmıştır. Bu işin İhalesi 2008 Aralık ayı içerisinde yapılmış olup, mevsim şartları asfaltlamaya elverişli olmadığından iş bu güne kalmıştır. Eski Beyköy Belediye Başkanlığı’nın yoğun uğraşları ile bugüne kadar gelen bu sürecin tamamlanması bize nasip olmuştur. Yönetimlerde hizmet devamlılığı esastır.”