Kurban Bayramının 3’üncü gününde Akçakoca ilçesine bağlı Beyören Köyünde, Geleneksel Bayram Karakucak Güreş şenlikleri yapılacak.

2018 yılında tamamlanan, ancak Koronavirüs salgını nedeniyle açılışı gerçekleştirilemeyen Beyören Köyü Güreş sahası, 11 Temmuz’da görkemli bir açılış töreni ile hizmete sunulacak. Açılış töreninde yapılacak olan Geleneksel Bayram Karakucak Güreşlerinde,  pehlivanlar sahaya çıkarak güreşecek.

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirine bilgi veren Beyören Köyü Muhtarı Sefa Yapcacık, açılış töreni ve geleneksel Bayram Karakucak Güreşlerine yoğun katılım olacağının altını çizerek,  “Güreş sahamız 2018 yılında tamamlandı, ancak pandemiden dolayı açılışını yapamadık.

Bu nedenle kurban bayramının 3’üncü gününde köyümüzde geleneksel hale getirdiğimiz Bayram Karakucak güreşleri ile birlikte sahamızın açılışını yapacağı. Hem açılış törenimize hem de güreş müsabakalarına Düzce’deki tüm siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını davet ettik. Buradan tüm Düzce halkımızı da güreş sahamızın açılışına ve güreş müsabakamıza davet ediyorum” dedi.