Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün gerçekleştiren partisinin grup toplantısında koronavirüs bilim kurulunu hedef almıştı. Kılıçdaroğlu, "Bir de bilim kurulu var, Sağlık Bakanlığı'nın. Allah aşkına kendinize bilim kurulu demeyin. Bilime ayıp! Ne dedikleri, söyledikleri belli değil. 4 Nisan itibariyle ABD'yi geçtik vaka sayısında. Dün 193 kişi hayatını kaybetti. Bunlar da resmi rakamlar. Nasıl yönetiliyor bu ülke? Bilim kurulu var! Hikâye tamamen” ifadelerini kullandı.

“Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur” çıkışıı yapan Kılıçdaroğlu, “Bilim kurulu dediğin senin koyduğun kurallara siyasi iktidar uymuyorsa izzeti ikbal ile çekileceksin. Kuralları koydum buna uyuyorsan hayhay. Uymuyorsan beni burada göstermelik tutamazsın diyeceksin. Oturmuşlar oraya bilim kurulu ayrı havada, sağlık bakanı ayrı telden çalıyor. 100 bin kişi de ölse bunların umurlarında değil!" cümlelerini kullandı.

BAKAN KOCA’DAN SERT YANIT: SAYGILI OLUN!

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan sert bir yanıt geldi. Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan Bakan Koca, isim vermeden Kılıçdaroğlu’nun üslubunu ‘saldırgan’ olarak nitelendirerek ‘saygılı olun’ çağrısı yaptı.

“BİLİM KURULU SİYASİ RANT MALZEMESİ DEĞİLDİR”

Bakan Koca mesajında, “Başından beri salgınla mücadeleyi siyasetten ayırdık. Bilim Kurulumuzun salgın boyunca verdiği emeği görmezden gelerek saldırgan bir üslupla bilim insanlarımıza hakaret edilmesini asla kabul etmeyiz. Bilim Kurulu siyasi rant malzemesi değildir. Saygılı olun” ifadelerine yer verdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN