Başıboş hayvan sorunu her geçen gün tırmanıyor. Özellikle bu soğuk kış günlerinde gruplar halinde gezen onlarca köpek yiyecek bulmaya çalışırken, evlerinden çıkan insanlar da saldırı korkusuyla tedirgin adımlar atıyor. 

HER İKİ TARAF DA ÇÖZÜM BEKLİYOR
Düzce'de zaman zaman yaşanan köpek saldırıları yüzünden vatandaşlar, sayıları her geçen gün artan başıboş hayvanlar için yetkililerden çözüm istemeye devam ediyor. Düzce'nin bir çok cadde ve sokağını mesken tutan ve Kalıcı Konutlar bölgesinde sık rastlanan sokak köpekleri için hayvanseverlerden de sık sık sahip çıkılması konusunda açıklamalar yapılıyor. 

"AÇ KALAN HAYVANLAR İNSANLARA SALDIRIYOR" 
Son olarak Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından her ay yapılan 1 aylık faaliyetlere ilişkin bilgilendirmede yer alan saldırı vakalarındaki gözle görülür artış ise "Aç kalan hayvanlar insanlara saldırıyor" yorumuna neden oldu. 

56 KİŞİ SALDIRIYA UĞRADI
Geride kalan Kasım ayında kentte çok sayı hayvan saldırısı yaşandı. Müdürlük'ten yapılan açıklamada, Düzce'de meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 56 ısırık vakası için kedi-köpeklerin 10 gün müşahede altına alındığı belirtilerek, müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durumun gözlenmediği kaydedildi.

HAVALAR SOĞUDU, SALDIRI ARTTI
Önceki aylarda 20 ila 30 arasında değişen vakaların havaların soğuması ile birlikte tavan yapmasına yönelik aç kalan köpeklerin yiyecek bulma umuduyla insanlara yaklaştığı ve saldırı olaylarının meydana gelebildiği tahminleri yapılıyor. 

BARINAK SÖZÜNÜN TUTULMASI BEKLENİYOR
Şu günlerde sokak köpeklerinin açlıkla, gruplar halinde gezmeleri sonucu vatandaşların ise korkuyla savaşmasına neden olan başıboş hayvanlarla ilgili barınak sözlerinin tutması ve bu hayvanların daha sağlıklı ortamda yaşamalarını sağlanması bekleniyor.

YASA NE DİYOR?
Öte yandan kısıtlı bir mekanda rehabilite hizmeti veren Düzce Belediyesi Hayvan Barınağı'nın sadece hasta ve bakıma muhtaç köpeklere ev sahipliği yapmasına bağlı olarak tüm sokak köpeklerinin barınakta tutulması beklentisine cevap verilemiyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası gereğince sokak hayvanları toplanamıyor. Yasaya göre; hayvanlar tedavi ve kısırlaştırma sürecinin ardından alındığı ortama geri bırakılıyor. Kısırlaştırma amacı olmadan sahipsiz hayvanların bulundukları yerden alınması, başka bir yere taşınması yasa ihlali olarak kabul ediliyor.