7 yıl önce eşinin çalışmasını istediği için İstanbul’a giden 43 yaşındaki Rıdvan Şahin’in hayatı o günden sonra bir daha eskisi gibi olmadı. Şahin’in iddiasına göre iş için gittiği İstanbul’dan dönüşünde eşinin kendisini istememesi üzerine başlayan sorunlar, 16 yıllık evliliğinin iki yıl önce sona ermesine neden oldu. 7 çocuğu olan ve mahkemenin ‘Çocuklarını ayda iki kez görebilir’ kararına karşın eski eşinin çocuklarını kendisine göstermediğini savunan Şahin, yetkililerden yardım istedi.

“Çocuklarım beni gördüklerinde kaçıyorlar”
Kalıcı Konutlar'da annesiyle birlikte yaşayan çocuklarının kendisine gösterilmediğini iddia eden Şahin, yaşadıklarını şöyle dile getirdi:
“Çocuklarım beni gördüklerinde kaçıyor. Çocuklarımı çok özlüyorum ve üzülüyorum. Sonuçta bir babayım. Elimde mahkeme kararı olmasına rağmen en küçük çocuğumu bana göstermiyor. Bir baba olarak çocuğumu görmek en doğal hakkım. Allah’ın karışmadığı hususa kulun karışma hakkı yoktur. Yetkililerden çocuğu görebilmeleri için gereğinin yapılmasını rica ediyorum.”

“Çocuklarımı en son Ramazan Bayramı'nda 1-2 saat gördüm”
Çocuklarını görme talebinin eski eşi tarafından çeşitli gerekçelerle reddedildiğini savunan Şahin, çocuklarının yönlendirildiğini öne sürdü. Şahin, “Çocuklarım anneleriyle birlikte Kalıcı Konutlar'da oturuyor. En büyük oğlumla hiç görüşmüyorum. Sadece bir kızım biraz bana yakın duruyor. En küçük çocuğumu göremiyorum. Çocuklarımı etrafındakiler yönlendirdiği için beni gördüklerinde uzaklaşıyorlar. Çocuklarımı en son Ramazan Bayramı'nda 1-2 saat gördüm ama en küçük çocuğumu o zaman da göremedim.” dedi.

“Çocuğumu görmek, sevgimi vermek, onunla diyalog kurmak istiyorum”
Eşinin kendisini çocukları bir daha göstermeyeceği yönünde tehdit ettiğini öne süren ve bu nedenle yasal yollara başvurmaktan çekindiğini söyleyen Şahin, özellikle 5 yaşında olan en küçük çocuğunu uzun süredir görememesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve şunları ifade etti:
“Bir insanın yavrusunu görememesi etle tırnağı birbirinden ayırmak gibi bir şey. Vicdan sahibi olan Allah’tan korkan bunun nasıl bir şey olduğunu bilmesi gerekir. Öz çocuğum olmasına rağmen çaresiz kaldım. Çocuğumu görmek, sevgimi vermek onunla diyalog kurmak istiyorum. Sevgisini yaşamadım. Kucağıma alıp sevemedim.”

“Hayatım berbat oldu”
Çocuklarını göremediği için psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Şahin, şu sözlerle yetkililerden kendisine yardım etmesini istedi: “Evimde ağlar oldum. Hayatım berbat oldu. Yıkıldım. Her gün çocuklarımı düşünüyorum.”