Bir dönem Düzce Valiliği görevi de yapan Cengiz Bulut, Akçakoca'yı ziyareti sırasında Düzce'ye de uğradı. Bulut, eski dostları Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ve Cahit Aydın ile bir araya geldi. 

Bulut,  Düzce'yi de gezme fırsatı yakaladığını söyleyerek görev yaptığı zamanla şimdiki Düzce arasındaki farklara da değindi. Bulut, “Düzce'de bir çok şey değişmiş. Düzce'yi ailece çok seviyoruz. Düzce'ye gelişimde Organize Sanayi Bölgesi'ne uğradım. Düzce için Teşvik çıktığında ben de görevdeydim. OSB'yi Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz ile gezdim. 4-5 yıl içerisinde çok sayıda fabrikanın faaliyete geçtiğini öğrendim. Bu Düzce için olumlu bir gelişme. Bu sayede Düzce için istihdam da artmış olacak. Geriye kalan diğer şeyler de tamamlandığında Düzce için her şey daha iyi olacak.” ifadelerine yer verdi.

Düzce'deki diğer konulara da değinen Cengiz Bulut, ”Yeni Belediye binası, Hükumet Konağı, parklar bahçeler ve bir çok yollar tamamlanmış durumda. Benim ideallerimden biri Düzce'nin turizmde iyi yerlere gelmesidir. İnşallah bir gün o da gerçekleşir ve Düzce turizmde hak ettiği yerlere gelir. Bunun için altyapı çalışmalarının hız kazanması lazım. “ diyerek Düzceli hemşehrilerine selam göndermeyi de unutmadı.