15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için Düzce'de binler Anıtpark Meydanı'nda buluştu. Yürüyüş ile başlayan miting programı için ilçelerden de merkeze belediyeler tarafından otobüsler kaldırıldı. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Düzce'nin diğer tüm belediye başkanları gibi mitinge destek veren isimler arasındaydı... Yemenici ve Akbulut, yürüyüşün başlama noktası olan Düzce Belediyesi önünde mikrofonlarımıza hem 15 Temmuz'daki hain teşebbüs hakkında hem de Türkiye'yi tek yürek yapan nöbete virgül koyulan günde hissettikleri duygulara ilişkin görüşlerini iletti.

“SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ”

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra milletin vatanına, demokrasisine ve meclisine sahip çıkma adına, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusuyla meydanlarda nöbet tutmaya bugüne kadar devam ettiğini anımsatan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,  şöyle konuştu: “Ben hep şunu söylüyorum. Nöbetler meydanlarda sona eriyor olabilir ama evde uyurken bir gözü açık uyumamız lazım. Çünkü su uyur, düşman uyumaz. Ben öncelikle bu darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaş polis ve askerlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türk halkına milletine sahip çıktığı için bu hain darbe planına göğsünü gerdiği için çok teşekkür ediyorum. O Pensilvanya'daki ruhunu, bedenini, kendini kimliğini, her şeyini farklı emellere satmış şahsın yaptıklarını bir hizmet hareketi diye biliyorduk ama kime hizmet ettiğini bu süreçte çok iyi gördük. Milletimize teşekkür ediyorum.” 

“BU MİLLET TEKRAR BİR DESTAN YAZDI”

15 Temmuz darbe girişiminde basının kilit görev üstlendiğini ve devletin milletle erişimini sağladığını vurgulayan Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, şunları kaydetti: “Gördük ki medya, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’la halkı buluşturduğu zaman başkomutanın bir emriyle milyonlar sokaklar döküldü. Bu hain darbecilere “Dur” dedi. İnsanlar canlarını siper etti. İnsanların heyecanı var. İnsanlar vatanına, milletine, demokrasisine sahip çıktı. Hani bir söz vardır “Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” Bu millet tekrar bir destan yazdı. Türkiye’nin tarihi 15 Temmuz 2016’dan sonra tekrar yazıldı. İlerleyen nesiller bunu görecek. İnsanlar vatanları için, demokrasisi için canlarını siper etti. Onun için biz 15 Temmuz'u “Demokrasi ve Şehitler Bayramı” diye tanımlayacağız. Üzülmek yok. Ölüm mukadderat, kaçınılmaz bir şey... İnsanlar ölümü göze alarak geldi, ölümden korkmadı. Çünkü biz inanmış insanlarız. Ölümün bizim için var olduğunu biliyoruz. Önce ya da sonra Allah bizim için bir ömür vermiştir. Biz bu yola başkoyduk. Başkomutanımız “Kefenimizle çıktık” dedi. Bizde onun yolundan gidiyoruz. Bu yolda ölmek var, dönmek yok. İnşallah Türk milleti var oldukça, bu vatan, bu millet ilelebet kıyamete kadar payidar olacak. Demokrasiyi de halk özgür bir şekilde yaşayacak.”

Haber; C. ÜSTÜNER