Öncü Haber’in ailesi tarafından Özel Çağsu Hastanesi’ne götürülen 7 yaşındaki çocuğun acil doktorunun ihmali yüzünden bir gün sonra devlet hastanesinde apandisit patlaması teşhisi ile acil ameliyata alınmasını içeren ‘7 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANINDAN OLUYORDU’ başlıklı haberinin ardından iş insanı Cavit Demir’e ait olan Bolu Çağsu, Fatma Hatun ve Düzce Çağsu hastaneleri hakkında adeta şikayet yağmuru yaşanıyor. Düzce Valiliği’nin talimatıyla Düzce Çağsu Hastanesi ve ilgili doktor hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, söz konusu hastanelerde mağduriyet yaşayanlar haber merkezimize ulaşarak, şikayetlerini dile getiriyor.

İddiaya göre, Özel Çağsu Hastanesi’nin bağlı bulunduğu Bolu’daki Özel Fatma Hatun Hastanesi’nde 21 Ekim 2019 tarihinde Ortopedi Doktoru Savaş Tuncay’a menisküs yırtığı ameliyatı olan Akçakocalı işadamı Şafak Engin’in ameliyat sırasında kıkırdağı kırıldı. Bunun üzerine Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başvuran Engin, doktorların sakat kalma ihtimali olduğunu söylemesi üzerine, tüm dünyası başına yıkıldı.

Konu ile ilgili Öncü Haber Ekibine konuşan Şafak Engin, “Bu hastanelerin sahibi Cavit Bey diye birisi. Düzce’deki Özel Çağsu Hastanesi ve Bolu’daki 2 hastane Cavit beye ait. Ben Düzceliler’e sizin kanalınızla çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bu adamın hastanelerine gitmesinler. Ben 21.10 2019 tarihinde Bolu’daki Özel Fatma Hatun Hastanesi’nde Ortopedi Doktoru Savaş Tuncay’a menisküs ameliyatı oldum. Ameliyat sırasında kıkırdağımı kırdılar. Aynı zamanda, sağlam olan menisküsümde yırtık meydana geldi. Bunlar insan kasabı. Ben ameliyat olduğum tarihten itibaren, koltuk değnekleri ile geziyorum. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavim devam ediyor. Geçen kontrol için gittiğim Tıp Fakültesi Hastanesi’nden MR çektirmemi istediler. Tıp Fakültesi hastanesi, geç sıra verdiği için MR’ı Düzce’de bulunan Özel Çağsu Hastanesi’nde çektirdim. Birde beni ameliyata sakat bırakmalarına rağmen benden para aldılar. Ben hastane ve doktor hakkında hukuk mücadelesi başlatacağım.  Tıp Fakültesindeki doktorlar, sakat kalma ihtimalim olduğunu söylediler.” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr