Türkiye yarın Taksim’de yapılacak olan ve yasaklanmasına rağmen işçi sendikalarının yapacaklarını açıkladıkları yürüyüşe kilitlenirken, Düzce’de Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun değişik kesimleri 1 Mayıs için kutlama mesajları yayınladı.

 İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan 1 Mayıs için yayınladığı mesajda; Yeni bir il olan Düzce’nin kabuğunu kırarak sanayi ve ticaret alanlarında diğer şehirlerle yarışacak düzeye geldiğini, bu iyimserlik duygusunun içimize işlemesinde en büyük etkenin emeğiyle ve alın teri ile çalışan işçilerimizin olduğunu ifade etti.

İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez de; 1 Mayıs’ın çıkış nedeni olan ve 1800’lü yıllarda kazanılan 8 saatlik çalışma hakkının maalesef ilimize uygulanmadığını, teşvik kapsamında olmamıza karşın, işsizlik tehdidiyle 14- 16 saat çalışmanın Düzce’de neredeyse normal mesai haline getirildiğini belirtti.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Düzce İl Başkanı Ulviye Dikmen yayınladığı mesajda; İşçilerin sendikalaşmalarına engeller çıkarıldığı, taşeronlaştırma yoluyla işçilerin örgütsüzleştirildiği, sendikaya kayıt olanların işlerini kaybettiğini ifade etti.

Düzce Emek Platformu adına açıklama yapan Türk- İş İl Temsilcisi Ali Gürel; Dünyada barışın, kardeşliğin, bir arada yaşamın adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek yaratmak için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.

Diyanet Sen Düzce Şube Başkanı Şaban Çoşkun, İşçi bayramının ülkeyi kaosa sürüklemek için kullanmak isteyenlerin olduğunu ve bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ve halkı sağduyulu olmaya davet ettiklerini ifade etti.