Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal her pazartesi, çarşamba ve cuma günü Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayını ‘Yorumlu-yorum’ programında Düzce ve Türkiye gündemiyle ilgili çarpıcı tespitlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Ünsal, programın pazartesi günü yayımlanan bölümünde son dönemde firari olarak bulunduğu Dubai’den videolar paylaşarak ülke gündemine oturan suç örgütü lideri Sedat Peker’in söylemlerini değerlendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski başbakan Binali Yıldırım üzerinden Türkiye’yi hedef alma planları yapan aranan suç örtü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videoların ülkeye ve devlete zarar verdiğini kaydeden Ünsal, Peker olayının arkasındaki farklı durumlara dikkat çekti.

Ünsal programa Ecevit ve Demirel arasındaki telefon görüşmesiyle başlayan bir olayı anlatarak programa başladı:

“1977 yılında yaşanan bir olayı anlatarak “Devrin başbakanı merhum Süleyman Demirel, Bülent Ecevit’e bir telefon ediyor. Millî İstihbarat Teşkilâtı bir rapor hazırlıyor ve raporda rahmetli Ecevit’in Taksim Meydanı’nda yapacak olduğu mitingde suikast olacağı noktasında bir bilgi var. Fakat tespit edemedik diye başbakana söylüyorlar. Başbakan da hiyerarşi içinde bu konuyu Ecevit’e izah ediyor.  “İsterseniz mitingi erteleyelim, böyle bir durum var” diyor. Ecevit ise, “Teşekkür ederim” diyor ve telefonu kapattıktan sonra bütün gazetecileri çağırıyor. Diyor ki “Devletin başbakanı Süleyman Demirel’i tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum, devlet adamlığına yakışanı yaptı. Benimle ilgili, Taksim mitinginde suikast yapılacağını ama tespit olmadığı için ertelememi istedi. Kendisine teşekkür ediyorum.  Ama ben de o mitinge gideceğim.” Siyasetin o cilvesi orada en üst seviyede ve kabul görüyor. Mitingin olduğu gün, İstanbul Yeşilköy Havalimanı’ndan üzerinde süren tezahüratlardan sonra Taksim meydanına geliyor ve mitingini yapıyor. Mitingde hiçbir şey olmuyor veya yapılmıyor, oradaki arka planı bilemiyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk deva Ecevit yüzde 49 gibi bir oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi’yle beraber iktidara geliyor.”

“Dünyayı devlet adamları değil de istihbarat örgütleri yönetiyor”

Bu olaydan örnekle dünyayı devlet adamlarının veya siyasilerin değil istihbarat örgütlerinin yönettiği tespitinde bulunan Ünsal, “MİT’in o günkü şartlarda hazırladığı bir rapor, Türkiye’de iktidar değişikliğine sebep oldu.  Şimdi burada devlet olmak, devletle iç içe olmak ve devlete hizmet etmek her kula nasip olmaz.  Bu Sedat Peker’e nasip olmuş.” dedi.

 “Ağzındaki baklayı çıkardı”

Peker’in 8 videoluk serinin son videosunda ağzındaki baklayı çıkardığını belirten Ünsal, “Dünkü açıklamasında Süleyman Soylu’ya “Fındık kadar aklınla cumhurbaşkanı adayı olma” dedi.  Arkasından kendisinin Suriye’ye yardım tırlarını gönderirken, tabiri caizse ‘Sadat’ diye genelde devletin kontrolünde olan bir kuruluşun silahlarını Suriye’ye gönderdiğini bunların da El-Nusra’ya verildiği noktasında bir ifadede bulundu.  Şöyle 8 tane videoya bakıldığında en sonuncusunda ağzındaki baklayı çıkardı. Bunlar böyle bir tripotla, bir telefonla, bir zekayla yapılacak işler değil. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘büyük bir operasyon’ dedi ama ben o kadar büyük olmamakla beraber dilin pek memleket için hayırlı olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.

“Kim kazançlı çıkıyorsa, bu oyunu o kurmuştur”

Yıllarca istihbarat teşkilatına hizmet etmiş olan Mahir Kaynak’ın bir sözüyle devam eden Ünsal, “Kaynak, sebep ve sonuç ilişkisi derdi.  Yani bir olaydan kim kazançlı çıkıyorsa bu kazançlı çıkan taraf bu oyunu kurmuştur. Dünyada siz dünya beşten büyüktür derseniz ve kurucu iradeden Abdullah Gül’e kadar gelen cumhurbaşkanlarının giydiği frank ve papyonu giymezseniz, Libya’da bir manevra yaparsanız, Mavi Vatan derseniz, Suriye’de bir yapılanma içine girerseniz,  dünyada yaşatılan ve yapılan senaryoda oyuncu ve figüran değil de senaryonun senaristi olup oyunu bozarsanız, dünyadaki farklı farklı dengelerin içine girip de denge kurarsanız, Biden gelir der ki “Türkiye’deki ana muhalefete yardım edeceğiz ve bu adamı indireceğiz” sözleriyle kurulmaya çalışılan oyuna dikkat çekti.

Hedef devletin stratejisi

Ünsal, gelişen bu olayların sebep-sonuç ilişkisi bağlamında değerlendirildiğinde devletin stratejisin bozulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Şahıslar üzerinden yapılan ithamları, iftiraları veya gerçekleri bilemiyoruz. Fakat bunların hepsinin devletin stratejisini bozulduğunu ve bozulmaya çalışıldığını gördüm. Benim aklım bu. Ülkede daha büyük akıllar da vardır.” diye konuştu. 

“Türkiye’de en büyük vatan haini kimdir?”

Türk milleti ve Türk Devletleri’nin her zaman şeref ve haysiyetin arkasında durduğunu belirten Ünsal, “Necip Fazıl, öksüz yetim ve büyük dava diyor. Medeniyet davası. Ama içimizde Agop isimli Yakup’lar, Şaloman isimli Selami’ler de var.  Bu ülke bir türlü anlayamadı bunları. Rahmetli Muhsin Yacıoğlu, bir gün bizimde bulunduğumuz bir yerde biz memleket ve millet derdiyle ilgili bir şeyler anlatırken bana döndü ve “Sana soruyorum, Türkiye’de en büyük vatan haini kimdir?” dedi.  Çok zor bir soru ve ben de o zamanlar biraz daha gencim. Ben başladım anlatmaya… Bana “Değil, Türkiye’deki en büyük vatan haini vatanını en çok seven adamdır, çünkü bu ülkenin dinamiklerinde öyle bir dengeler var ki vatansever adamları hain olarak lanse ederler.” dedi. Yani devleri cüceleştirirler, cüceleri devleştirirler anlamına geliyor.” cümleleriyle Büyük Birlik Partisi’nin kurucu genel başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözlerini aktardı.

 “Birilerinin isteği gibi konuşuyor”

Sedat Peker’in birilerinin istediği konuştuğuna dikkat çeken Ünsal, “Sedat efendi anlatıyor. Nasıl bir hal içinde bilmiyoruz. Ama attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmiyor. Yazık, hakikaten yazık. Süleyman Soylu’nun şahsında yapmış olduğu hatası ve eksiği vardır. Ama bunların devletle özleştirilerek devletin sır ve stratejisinin böyle aleni bir şekilde konuşulması yanlış. Devlet seni adam yerine koyduysa seninle bir adım attıysa devlet imandır. Devlet olmadan din olmaz, namus olmaz, ana olmaz, iman olmaz, avrat olmaz.” şeklin e konuşarak Hz. Ali’nin “Vatan sevgisi imandandır” sözünü hatırlattı.

“Yalanı ne kadar ciddi ne kadar büyük söylerseniz insanlar buna inanır”

Peker’in iddialarının doğruluğunun nasıl teyit edileceğini soran Ünsal, “Sedat Peker’in her söylediği doğru değil. Allah’tan vahiy almıyor. Soner Yalçın’ın bir kitabında bir yazar vardı, on tane konu işliyordu. 8 tanesi yanlıştı, 2 tanesi de ekmeydi. Bir tane doğruyla iş gidiyor. Yalanı ne kadar ciddi ne kadar büyük söylerseniz insanlar buna inanır. Yalan veya doğru bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var, evladımız için dünyayı yakarım diyen arkadaş bu memlekette 84 milyon vatandaş yaşıyor. 84 milyon evlat var bu memlekette. Bir senin evladın yok ki. Sebep-sonuç ilişkisine baktığımızda bu olayın arka planında burada önce devlet zarar görecek sonra da iktidardakiler zarar görecek.” diye konuştu.

“Karaman’ın koyunu sonradan çıkar oyunu”

“İktidarlar gelir gider ama devlet devamı ve bekası noktasın da çok dikkat etimiz lazım” uyarısında bulunan Ünsal, sözlerine şöyle son verdi:

“Vatandaşın hoşuna gidiyor.  Şurada doğru söyledi, burada doğru söyledi diyor vatandaş. Nereden biliyorsun, söylerken orada zabıt kâtibi miydin? Bu adam söylüyor vatandaş da doğru diyor. Nereden biliyorsunuz doğru olduğunu? Karaman’ın koyunu sonradan çıkar oyunu. Göreceğiz. Devlet bu işlerden bir takım zarar görür ama bir tane suç örgütü liderinin Türkiye düşmanlığıyla bilinen Dubai’den salladığıyla ne yıkılır ne düzelir ama kısa bir sıkıntı olur. İnşallah olmaz.”

HABER: M.KİLELİ