Düzce Sendikalar Platformu, akaryakıt, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etti. Spor Sokak girişindeki zabıta noktasında toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Düzce Dönem Sözcüsü Fevzi İpek, hükümetin akaryakıt, elektrik ve doğalgaza yapdığı zamlarla vatandaşlara zulmedildiğini söyledi.
 
Zamlar yeni zamların habercisi
 
İpek, “Suriye hükümetini, vatandaşlarına zulüm etmekle suçlayan Başbakan, AK Parti'nin çıkardığı, emek ve halk düşmanı yasalarla ve yaptığı akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamlarıyla ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza zulüm etmeye tam gaz devam ediyor. Hükümet, milyonlarca işçi, kamu emekçisi ve emekli ailelerine vereceği üç kuruşluk zammı bekletirken, daha vermediği zammı elektrik, akaryakıt ve doğalgaz zamlarıyla şimdiden fazlasıyla geri almıştır. Ayrıca yapılan bu zamlar binlerce ürüne yapılacak yeni zamların da habercisidir.” dedi.
 
AK Parti’yi uyarıyoruz
 
İpek, hükümete komşu ülkelerin iç işlerine karışmak yerine halkı canından bezdiren yasa ve yaptırımlardan vazgeçmesi çağrısında bulundu.
 

İpek, “AK Parti akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamlarıyla tüm halkımıza saldırırken; 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ve 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununu değiştirerek, Toplu İş İlişkileri Kanunu tasarısı ile de tüm işçi, emekçi ve çalışanların örgütlenme ve sendikalaşma haklarını gaspedip, ayrıca çalışmaları süren kıdem tazminatı yasasıyla da kazanılmış haklara saldırmaktadır. AK Parti’yi uyarıyoruz kıdem tazminatının fona devredilmesi genel grev sebebidir. Emperyalizm ile açık işbirliği içinde olan AK Parti, komşu ülkelerin işlerine de karışmaktan vazgeçip içeride ve dışarıda emek ve halk düşmanı, yasalar ve yaptırımlar ile halkı canından bezdiren zamlardan vazgeçmeli, işçilerin, emekçilerin ve tüm çalışanların 2012 yılı sözleşmelerini de kayıpları karşılayacak şekilde yeniden belirleyerek iş yaşamında barışı sağlamalıdır. AK Parti iş barışını tehdit eden bu yasa tasarılarını geri çekmeli ve sendikal talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenlemeli, elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zamlarını acilen geri çekmeli, işçi, memur, emekli ve tüm çalışanların kayıplarını giderecek şekilde toplu sözleşmelerle ücret artışları yeniden belirlenmelidir.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR