Hakkari’de terör örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybeden anne ve 11 aylık bebeği için Düzce’den tepkiler gelmeye devam ediyor. Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez de yazılı basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı.

“Siyasi manevralarla bu süreci atlatamayız”
Sönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün hain PKK saldırısı ile şehit olan askerimizin eşi ve bebeğini toprağa verdik. Aynı gün iki bakanımız için ABD tarafından yaptırım ilan edildi.En alçakça terör ve yöntemlerle milletimizin iradesi kırılmak isteniyor.Halen daha PKK ve ABD yi anmadan sözüm ona terörü lanetliyoruz açıklamaları yapanları da ibretle izliyoruz. Burada hedef alınan Türkiye dir. ABD her yönden saldırmaktadır. Bu koşullarda kararlı ve ne yaptığını bilen bir hükümet gereklidir. Yapılması gereken ve alınması gereken tedbirler vardır. Gerçekleri görmezden gelerek ya da günlük siyasi manevralarla bu süreci atlatamayız.”

“Milletimizi ayrıştırıcı her türlü söz ve eylemden kaçınılmalıdır”
Yapılması gerekenleri de sıralayan Sönmez konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“ABD stratejik müttefikimiz değil artık stratejik düşmanımızdır. ABD ve Türkiye stratejik olarak cephe cepheye gelmişlerdir. İncirlik ve diğer ABD üsleri Türk Ordusunun denetimi altına alınmalıdır. Bu üsler Amerikan uçaklarına kapatılmalıdır. ABD'li personel derhal bu üsleri terk etmelidir. Türkiye, ABD'den gelen bütün tehdit ve yaptırımlara karşı Batı Asya ve Avrasya çapındaki ittifak güçlendirilmeli. Bu bağlamda derhal Suriye ile işbirliği yapılmalıdır. PKK nın siyasal uzantısı  HDP derhal kapatılmalı. FETÖ terör örgütüne karşı mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir. Üretim seferberliği başlatılmalı, israf ve keyfi harcamalara son verilmeli, ekonomik krizin faturası dar gelirli yurttaşlara kesilmemelidir. İçeride millet birliği sağlanmalı, milletimizi ayrıştırıcı her türlü söz ve eylemden kaçınılmalıdır.”

Haber: M. AYDIN