Düzce Belediyesi'nin İşadamı Recep Pak'a sattığı, Camikebir Mahallesi'nde bulunan eski hal binasının arsasını istimlak ederken, şartlı satış yapan bir vatandaş, şartlara uygun davranılmadığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. Arsa sahibi, arsayı yeniden satışa çıkardı.

Bir dönem katlı otopark yapılması gündeme gelen ancak rantable olmaz düşüncesiyle bizzat Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından ekonomik sıkıntılar gerekçe gösterilerek belediye meclisinde satışına karar verilen eski hal binasının yeriyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Bilindiği gibi, yeni hal binası yapmak için istimlak edilen alan, daha sonra yeşil alan olarak bırakılması tartışmalarına konu oldu. Ardından çok katlı otopark binası yapılması düşünüldü. En sonunda ise Belediye Meclisi kararı ile açılan bir ihale ile 5 trilyon 500 milyon liraya İşadamı Recep Pak'a satıldı.

Satışın yapılmasının ardından, daha önce belediyenin istimlak yaparken, arsasını “Hal Binası Yapılacak” kaydı ve şartı ile satan mülk sahiplerinden birinin varisi, satışa itiraz etti. Mahkeme, belediyenin şartlı bağış aldığı bir yeri başka bir amaçla satamayacağına karar verdi ve arsayı ilk sahibine iade etti.

Sorunun çözülmesi için yeniden arsa sahibine başvuruldu. Arsa sahibi en başta parasını almasına rağmen, arsa için yeniden 2 Trilyon olduğu söylenen bir miktarda para istedi. Anlaşmazlık ilerleyince de arsasını şeritlerle çevirerek satışa çıkardı. Halen otopark olarak kullanılmasına devam edilen 240 metre karelik arsanın bir bölümü, şu anda çevresi şeritlerle çevrili, ortasında “Sahibinden Satılık Tapulu Arsa” tabelası ile alıcısını bekliyor.