BİR YOL YAPMAKTAN ACİZLER

Saadet Partisi'nde Selim Gökdemir'in vefatının ardından yapılan ilk divan kurulu toplantısı Gökdemir'in yardımcısı Birkan Mertol başkanlığında yapıldı. Çok sayıda partilinin de katıldığı divan kurulu toplantısı parti binası toplantı salonunda gerçekleşti. Konuşmasına Selim Gökdemir'in anarak başlayan Mertol, Suriye'de ölümleri her gün arttığını, sığınmacıların 500 bini geçtiğini ve problemin ancak müslüman ülkeler sayesinde çözülebileceğini ifade etti.

Mertol “ Akan kanı ABD ve Avrupa değil ancak İslam ülkelerinin bir araya gelmesi ile kan ve gözyaşını durdurabilir” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının açılmasının ardından yaşanan olumsuzluklara da değinen Mertol, eğitimde sınıfta kalındığını söyledi.

Mertol “ Maalesef ki eğitim sezonuna girdiğimiz bu günlerde Düzce ciddi eğitim sıkınları ile sezonu açıyor. Bitirilemeyen okullar, eğitime devam edilecek prefabrik okullar, yarım yamalak şeklin dekimin tarafından teslim alındığı bilinmeyen okullar. Bir fiyasko ile eğitim dönemine başladık” şeklinde konuştu.

Mertol ayrıca bazı velilerin çocuklarını okula göndermek konusunda tereddütleri olduğunu ve öğrencilerin bir kaç kilometre boyunca E-5 üzerinden okullarına gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Düzce Üniversitesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mertol, AK Parti hükümetinin bir yolu yapamadığını sözlerine ekledi.

Mertol “ Maalesef ki Düzce Üniversitesi 1 kilometrelik yol gene yapılamadı. Görüyoruz ki AK Parti hükümetinin Düzce'de çok başarılı olduklarını söyleyen milletvekilleri bu yolu yapmaktan acizler. Bunun üzerine çok fazla söz söylemeye gerek yok. Üniversitenin en büyük meselelerinden biride olmayan öğrenci yurtları” şeklinde konuştu.

Yerel seçim çalışmalarının devam ettiğini ve yerel seçimlerde başarılı olacaklarını ve bu başarı ile genel seçimlere iddialı gireceklerini ifade etti.

Mertol “ 81 ilde genel merkezimizin bir tarama yapıyor. 29 Eylül Pazar günüde Düzce'mize gelecekler. Bu çalışmalar 2014 yerel seçimler öncesi bir ön çalışmadır. Mahalli idareler seçimleri bizim için çok önemli. Bizi iktidara getiren yerel seçimlerdir. 2014 seçimlerinde büyük bir atılım gerçekleştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

Haber: M. YILMAZ