Demokrasi nöbetinin 12. Gününde vatandaşlar her akşam Anıtpark’ta toplanmaya devam ediyor. 26 Temmuz akşamı Anıtpark’ta toplanarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ve Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

"hiçbir kalkışma asla meşru değildir"

İlk konuşmayı yapan Düzce Ziraat Odası Başkanı Öztürk, milli iradenin ancak millet tarafından değiştirilebileceğini, başka bir müdahalenin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Öztürk, “ Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz.  Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür, hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde ve hiçbir gerekçeyle savunulamaz.”

Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ise,Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimin ardından nöbetin 12.gününde vatandaşların birbirine nasıl bağlı olduğunu ve bu bağlılığın hiç bozulmaması için muhtarlar olarak devletin yanında olduklarını söyledi.

"Bu bağlılığınız hiç bozulmasın."

Çengel ‘’15 Temmuz 2016 akşamı demokrasimizi, milletimizin iradesini, devletimizi bağımsızlığını, birlik ve beraberliğimizi hedef alan vatan hainliğini gösteren bu alçakça girişimi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Sevgili Düzceliler FETÖ Terör Örgütü tarafından, demokrasiye yapılan darbe girişiminden sonra milletimizin birliğini ve beraberliğini sağlamak amacıyla Düzce ili ve ilçe muhtarları dernek başkanları ve Düzceli vatandaşlarım burada toplanmış bulunuyoruz. Bu demokrasi nöbetimizin 12. Gününde de Düzceli siz vatandaşlarımızın birbirlerine nasıl bağlı olduğunu görüyoruz.  Bu bağlılığınız hiç bozulmasın. Sivil toplum kuruluşu olarak muhtar arkadaşlarımızın rolünün ne kadar büyük bir sorumluluk içerisinde olduğunu biliyor ve her zaman devletimizin yanında yer aldığımızı belirtmek istiyorum.”

Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Çengel , darbe girişiminde hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.

Çengel, “Demokrasimizi tehdit eden bu menfur saldırılara karşı vücutlarını siper ederek canlarını feda eden vatan sevdalısı şehitlere  Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim, geride kalan eş dost ve akrabalarına da sabırlar diliyorum”
HABER: S. KAŞKIR