Günlük programında teröre yönelik Düzce’de gösterilen ve herkesin konuştuğu ‘Teröre Lanet, Şehitlere Saygı’ yürüyüşü ile Düzce ve ülke olarak içinde bulunulan zor günler konuşuldu. Yürüyüşün mimarı Baro Başkanı Ali Dilber ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu Günlük programının konuğuydu.  Yürüyüşün Türk milletine korku salarak hayatı yaşanmaz bir hale getirmek isteyen şer odaklarına karşı bir gövde gösterisi olduğunu ifade eden konuklar, ‘Düzcelilik Ruhu’ ile ‘Birliktelik Ateşi’ne vurgu yaptı.

Yürüyüşü düzenleyen Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, konu hakkında “Hassas bir dönemden geçiyoruz. Düzce kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde yapılan ilk yürüyüş oldu. ‘Teröre lanet mitingi’ olarak Türkiye’de ilk oldu. Düzce kamuoyu sahip çıktı.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı da yürüyüşle Düzce’nin terör karşısında korkusuzluğunu ve içindeki duyguyu dışa vurduğunu belirtti. “Yaşadığımız üzücü olaylar karşısında vatandaşlarımız o maneviyatı bugün ortaya koymak adına hareket etti. Aslında toplumsal olarak görülse bile oraya gelen her bir birey manevi dünyasında yaşadığını dışa vurmak için buluştuğumuzu hissettim. Korkmadığımızı göstermek için yürüyüşü düzenledik.”

Dilber: “ Kimse kimseden rol çalmadı”

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, yürüyüşe katılanların kardeşçe, anlayışla ve kimsenin kimseden rol kapmadan hareket ettiğini bununda birliktelik ateşinin Düzce’den yakılmasını sağladığını kaydetti.

Taşlı: “Düzce’de yaşayan herkes Düzce’yi benimsedi”

Taşlı, Düzce’nin farklı ırk ve çeşitli dillerin konuşulduğu bir il oluşundan yola çıkarak Düzcelilik Ruhu’nun geliştirilmesi için neler yapılabileceğini dile getirdi. “Düzcelilik Ruhu, dediğimiz durum aslında, geçmişten bugüne Düzce’de yaşayanlarda dahil olmak üzere hepimiz belli bir yerden geldik. Gerçek Düzceliler buraya ilk gelenler olarak tabir edebilir. Düzce’nin içerisinden gelen bir ırk ya da kültür yok. Herkes dışarıdan geldi. Burada Düzce’nin bu yapısının tıpkı Türkiye’deki yapıya sahip olduğu için Düzcelilik Ruhu’nun Türkiye Ruhu olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Düzce’de olmayan dil, ırk yok. Hepsi bugüne kadar kardeşçe yaşıyor. Farklı illerden gelenler bile Düzce’yi benimsedi.” 

Haber:Y.SEVER