Son yıllarda yapılanların aksine bu yıl daha görkemli geçmesi beklenen ramazan eğlenceleri ve ramazan sokağında ilk günde bu yana beklenen b.ir türlü gerçekleşmedi.Düzce belediyesi,Ticaret ve sanayi odası ile Esnaf ve sanatkarlar odalar birliğinin iş birliği ile hazırlanan ,önceliği Düzceli esnaflara verildiği için bu güne doldurulamayan stantlar anca anca dışarıdan gelen esnaflarla tarafından doldurulmaya başladı.İlk günlere göre fiatlarında da aşağıya çekmelerin olduğu ramazan sokağı standlarında özellikle Ahmet Özhan’ın sahne alacağı gecenin öncesinde oldukça fazla hareket vardı.
Anıt parktaki ramazan kutlamaları için sahne alacak olan Ahmet Özhan’a 18.000 TL civarında bir ücret ödendiği,Düzce’ye ulaşımının da Ticaret ve sanayi odasına ait araç ile yapıldığı öğrenildi.
Bu arada etkinlikler için sanatçıların gelip gitmelerinde problemler yaşandığı öğrenildi. Gelecek sanatçılara araç temin edileceği bildirilerek anlaşmaların yapıldığı,ancak ikinci gece Düzce’ye gelecek TRT sanatçısına Ankaraya gönderilecek araç bulunamadığından sanatçınında Düzce’ye gelmediği ile ilgilide iddialar ortaya atıldı.
1 eylül günü start alan Düzce ramazan eğlencelerinin stantlar tam olarak dolmadığından henüz resmi açılışı da yapıldı.