Düzce’deki çöp sorunu giderek içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Bir yandan yeni bir tesis mi yapılacağı yoksa mevcut tesisin mi işletileceği yönündeki karmaşa devam ederken, diğer yandan ise köylerde biriken çöpler yüzünden vatandaşların mağduriyet yaşadığı gündeme geliyor. Düzce Belediyesi’nin şehir merkezindeki çöpleri belirlenen alanda vahşi depolamaya devam ettiği ancak İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından bazı köylerde çöplerin günlerdir toplanmadığı gibi ekiplerin de boşta bekletildiği öne sürüldü. Halkın soruna çare istemek için kapısını sık sık çaldığı muhtarlar ise çaresiz şekilde sıkıntının giderilmesini bekliyor.

“ARAÇLAR DA ÇALIŞANLAR DA BOŞTA”
İsminin açıklanmasını istemeyen bazı muhtarlar, birçok köyün çöpünü toplayan çöp kamyonları ile bu araçlarda görevli yaklaşık 50 personelin boşta bekletildiğini savundu.

Köylüye sağlıklı cevap verememenin ezikliği içinde elleri kolları bağlı beklediklerini belirten bazı köy muhtarları haber merkezimizi arayarak soruna çare bulunmasını istedi. “Biz köy olsak da Düzce dışında bir başka ile bağlı değiliz, Düzce’ye bağlıyız.” diyerek feveran eden muhtarlar köylüye tatmin edici bir cevap verememenin ezikliği içinde olduklarını dile getirdi.