Ermenistan, Dağlık Karabağ bölgesindeki Azerbaycan ordusu mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı. Ermenistan’ın yoğun bombardımanı sonucu bölgede sivillerin hayatını kaybettiği açıklandı. Düzce protokolü de Ermenistan’ın saldırılarına sessiz kalmayarak, kardeş ülke Azerbaycan’a destek mesajları paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başladı. Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’a ‘tam destek’ açıklarken, şiddetli çatışmalar tüm cephe hattında devam ettiği öğrenildi.

Düzce protokolü de Ermenistan’ın Azerbaycan köylerine düzenlediği saldırıya sessiz kalmadı. Paylaşılan mesajlarda Ermenistan’ın saldırıları kınanarak kardeş ülke Azerbaycan’a destek verildi.

CEVDET ATAY - DÜZCE VALİSİ

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. 

Kardeş ülke #Azerbaycan'ın daima yanındayız. Biz iki devlet, tek milletiz! #AzerbaycanYalnızDeğildir

AYŞE KEŞİR – AK PARTİ DÜZCE MİLLETVEKİLİ

#CanAzerbaycan Yanındayız... Her daim...

ÜMİT YILMAZ – MHP DÜZCE MİLLETVEKİLİ

Ermenistan tarafından Can #Azerbaycan’ımıza yapılan ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan hain saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Türkiye olarak Azerbaycan’ımızın yanındayız.

 FARUK ÖZLÜ - DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI

Canımız Azerbaycan’a, işgalci Ermenistan tarafından yapılan ve sivilleri hedef alan alçak saldırıyı lanetliyorum.

Hayatını kaybeden can kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ayrılır mi gönül candan, seninleyiz Azerbaycan.

MUSTAFA KESKİN – AK PARTİ DÜZCE İL BAŞKANI

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına ve sivillere yönelik hukuksuz ve provokatif saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Azerbaycan'ın canı bizim canımız,

Azerbaycan'ın gözyaşı bizim gözyaşımız...

Devletimiz ve milletimiz, her zaman olduğu gibi bugün de kardeşlerimizin, can Azerbaycan'ın yanındadır.