Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’a  Ziraat Odası’na yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederken, üye sayısının azlığından dert yandı.
 
“Bizi 10 bin TL kar ettirdi”
Muharrem Tozan’a teşekkür eden Mafil Tavlı şöyle konuştu:  Belediye Başkanımız Muharrem Tozan belediyeye ait bir traktörü rayiç  bir bedel üstünden uygun bir fiyata ziraat odamıza bağışta bulundu. En az 10 bin TL bizi kar ettirdi. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Bizde bu traktörü çiftçimizin hizmetinde kullanacağız.
 


 “Vatandaşımız ilgisiz”
Amerikan beyaz kelebeği ile ilgili açıklama yapan Tavlı şöyle konuştu: Amerikan beyaz kelebeği ile yapmış olduğumuz mücadelede önce ışık tuzaklarını kurduk. Işık tuzakları oldukça mükemmel bir makine. Bize çok büyük bir faydası var. Biz bu makineyi insanlara verdik. Ama insanlar çok elektrik harcıyor diye bu lambayı insanlar yakmıyorlar. SEDAŞ ile görüşerek gece yarısından sonra sokak lambalarını söndürmeyi teklif ettik. SEDAŞ bunu kabul etmedi ve söndürmedi. Tabi bunlar söndürülmeyince ışık tuzaklarından faya göremedik. Vatandaşımız ilgisiz. Yaptığımız mevcut ilaçlamalarda yüksek ağaçların üzerine yetişmiyor.  Yeterince ilaçlama yapamıyoruz. Bu almış olduğumuz makine ile rahat bir şekilde ilaçlama yaparak çiftçimizin hizmetine sunacağız.
 
“Üye sayımız az”
Üye sayılarının azlığından şikayet eden Mafil Tavlı şunları ifade etti:  Üye sayısı en az olan oda biziz. En az geliri olan oda biziz. Gölyaka, Cumayeri ve Çilimli’ye baktığımıza üye sayıları ve gelirleri bizden yüksek.