Düzce Belediyesi tarafından bir süredir üzerinde çalışma yürütülen ve satış yapılacak büfelerin belirlenen alanlara yerleştirildiği halk ekmek projesi için 18 Temmuz’da düzenlenen ihaleye katılım olmadı. Bu durumu gündemine alan İYİ Parti, Başkan Özlü’ye hem bir dizi sorular yöneltti hem de iş birliği teklif etti.

Artan maliyetler nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerin ucuz ekmek alabilmesi için Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün halk ekmek uygulaması yapacaklarını duyurduğunu anımsatan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı yazılı açıklamada, bu duyurunun üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmesine rağmen Düzceliler’in hala ucuz ekmek alamadığını vurguladı.

“Halk ekmek uygulamasına sahip olmayan birkaç ilden biri Düzce”

Ekmeğin tüm ailelerin olduğu gibi Düzceli ailelerin de sofrasının en temel besini olduğunu kaydeden Er, “Artan girdi maliyetleri ve zorlaşan mali yaşam şartlarına karşı sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak dar gelirli yurttaşlarımıza destek olma adına birçok belediye ‘halk ekmek’ adı altında insanımıza ucuz ekmek temin ederek destek olmaktadır. 2004 yılından bu yana AK Parti belediye başkanları tarafından yönetilen Düzce, halk ekmek uygulamasına sahip olmayan birkaç ilden birdir. İYİ Parti Düzce Teşkilatları olarak zorlaşan ekonomik koşulları önceden görüp halk ekmek uygulaması ile alakalı Düzce Belediyesi’ne son 2 yıldır mütemadiyen yaptığımız çağrılar, gerek sevk ve idare gerekse de planlama eksiklikleri neticesinde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü’nün söylemlerinin ötesine geçememiş bir vaat olmanın dışına çıkamamıştır. Son olarak tüm belediye meclis üyelerimiz de, diğer partilere mensup meclis üyeleri ile birlikte, üzerine düşeni yapmış; oy birliği ile 2022 ocak ayı meclisinde halk ekmek çalışmaları için belediye yönetimine yetki verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Yine hangi hesap tutmadı sayın başkan?“

Bu somut adımın atılmasının üzerinden 7 ay geçtiğini aktaran Er, açıklamasını Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye sorular yöneltti. Er, şunları kaydetti: “Birkaç gün önce yapılan halk ekmek ihalesine de katılım olmadığı gerçeğinden hareketle Düzceli ucuz ekmek yemek için kaç ay daha bekleyecek? Yine hangi hesap tutmadı, neyi eksik yaptınız sayın başkan? Nerede ve nasıl bir planlama hatası oluştu ki biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 3 yıldan kısa sürede bitiren bir millet iken, gayet basit bir ‘Halk Ekmek’ konusunu neden çözüme kavuşturamıyoruz? Konuyla ilgili vaadinizin üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmesine rağmen neden hala beklemekteyiz?”

“İstanbul halkı halk ekmeği 2 TL’den yiyor ise Düzceli de yiyebilmeli”

Halk ekmek projesinin de diğer tamamlanmamış projeler arasında yer almaması için iş birliği önerisinde bulunduklarını aktaran İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Sadece halk ekmek büfelerini inşa edip kamuoyu ile paylaşmaktan öteye geçemeyen ‘Halk Ekmek’ projenizin diğer birçok projeniz gibi bitmeyen projeler arasında yer almaması için size önerimiz büyükşehir belediyeleri ile irtibata geçip ürün temini yolu ile kısa vadeli bir çözüm üretmenizdir. İstanbul halkı halk ekmeği 2 TL’den yiyor ise Düzceli de yiyebilmelidir. Ekmeğin siyaseti olmaz. Biz İYİ Parti olarak inisiyatif almaya ve sorunu kısa vadede gerek İstanbul gerek Bolu gerekse de Ankara belediyelerinin halk ekmek uygulamaları çerçevesinde çözmeye hazırız. Buyurun… Düzce’ye ve Düzceliler’e beraber hizmet edelim. Kısa vadede direk alım yolu ile orta ve uzun vadede de ekmek üreticilerini ve esnafı mağdur etmeyecek bir çözüm yolu ile Düzce halkına destek olalım. Halk ekmek büfesi yapıp sergilemekle olmuyor sayın başkan… Bizi dinleyin ki büfeleriniz daha fazla boş kalmasın.” açıklamasında bulundu.