CHP İl Başkanı Semih Cemşit, 2023 seçimleri yaklaşırken CHP olarak seçim çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Köylerde karşılaştıkları yardıma muhtaç bireylere yardımlar ile ilgili soruya da cevap veren Cemşit,  bunu kesinlikle seçim çalışması olarak kullanmadıklarının altını çizdi.

Düzce’nin sosyolojiktik sorunlarından, erken seçime ihtimaline kadar gündem ki birçok konuda Öncü Haber ekibine konuşan Semih Cemşit şu ifadelere yer verdi;

“Bizim hükümetten talebimiz sağlıklı bir şekilde seçime gidebilmek”

“Gündem her gün değişiyor. Altılı masa, altılı masanın peşinden İstanbul Taksim olayı. Bunlar Türkiye’nin özellikle turizmine, birlik ve beraberliğimize yapılan çok ciddi saldırılar. Biz özellikle İç İşleri Bakanlığı’ndan, hükümetten sağlıklı bir seçim ortamı götürmeleri için taleplerimiz var tabi ki. Seçim süreci atmosferine girdik. Bu seçim atmosferinde 2015’te yaşadığımız Haziran ya da Kasım ayında seçimlerde de seçim öncesinde de böyle saçma sapan saldırılar olmuştu yine can kayıpları olmuştu. Yeniden seçim atmosferine girdik ve yine olaylar başladı. Bizim hükümetten ricamız bizi sağlıklı bir şekilde seçime götürmeleri, ülkemizin birlik ve beraberliği bozulmadan tatlı bir şekilde seçime gidilmesi bizim talebimiz.”

“Kılıçdaroğlu’nun Kasımı bekleyin derken kast ettiği şey patlamalar değildi”

“Kasım ayında genel başkanımızın açıklamaları olacak. ‘Kasım ayını bekleyin’ derken elbette patlamalar olacak anlamında demedi. Dün sanırım bir gazete bu şekilde bizi bu olaylar ile bağdaştırdı. Çok saçma sapan yaftalamalar yapıyorlar. Hiçbir alakamız yok, hiçbir ilgisi yok bu yaşanan olaylar ile Genel başkanımızın söylediğinin. Ama hemen yapıştırdılar. Fakat böyle bir şey söz konusu değil tabii ki.

“Terörün her türlüsünü lanetliyoruz”

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. İnsanlarımıza yapılan saldırıların her türlüsünü lanetliyoruz. Biz birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde İstanbul’un güzelliği içerisinde Türkiye’nin güzelliği ve turizmi içerisinde birlikte yaşamak istiyoruz. Ama bize bu şekilde yaftalanması çok ayıp. Biz kesinlikle terörün her türlüsünü lanetliyoruz!”

“Erken seçim değil, biz hemen seçim istiyoruz”

Erken seçim tabi ki olabilir. Uzun zamandır gündemde ama henüz bununla ilgili atılmış böyle bir adım atılmadığı içinde bizim buradan bir şeyler söylememiz doğru olmaz. Ama erken seçim olursa daha doğrusu biz hemen seçim istiyoruz Cumhuriyet Halk Partisi ve ortaklarımız olarak. Çünkü Türkiye’de huzur ortamının, güven ortamının ve ekonomik krizlerin önünü alabilmek için bir an önce seçime gitmek istiyoruz.

“Seçime tüm kadrolarımız ile hazırız”

Biz erken seçime tüm kadrolarımız ile hazırız. Keşke erken seçim bir an önce yapılsa. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm illerimizde hazırlıklarımızı tamamladık. Biz şu an adaylarımızla, örgütlerimizle, sandık görevlilerimizle, sokak örgütlenmelerimizle, bina sorumlularımızla biz seçime hazırız.

Seçim için, biz görev birimi yaptık. Merkez ilçe başkanlığımız köyleri geziyor. Bütün köylere akşam ziyarette bulunuyorlar. Muhtarlarla, köy haklarıyla, köyde ki hanelerle konuşup temas ediyorlar. Onların sıkıntı ve sorunlarını dinliyorlar. Biz il örgütü ve kasın kolları olarak da merkezde siteleri geziyoruz. Şu an Koçyazı ’da Metek TOKİ’de ki binaları geziyoruz tek tek. Onun dışında esnaf ve pazaryerleri ziyaretleri yapıyoruz. Yani herkese dokunmaya çalışıyoruz, sıkıntılarını dertlerini dinlemeye çalışıyoruz. Ve bunlara Cumhuriyet Halk Partisi’nin neler yapabileceğini anlatıyoruz. Aile Destek Sigortasını anlatıyoruz. Genel başkanımızın üstünde çok durduğu bir konu. Onun dışında da her yerde olmaya çalışıyoruz.

“Veren eli alan el görmemelidir”

Biz yaptığımız her yardımı paylaşmıyoruz insanlarımızla. Özellikle ramazan ayında ve ramazan ayında ki sonra ki süreçte de gerçekten belediyemizin destekleri sayesinde halkımıza çok yardımcı olduk. 400-500 bin TL’yi geçti bu yardımlar. Herkesin elinden tutmaya çalıştık. Bizim tek hedefimiz var. İnsanlar çoluk çocuk yatağa aç girmesin. Evlerinde yiyecek bir şeyleri olsun, babalar anneler çocuklarına mahcup olmasın düşüncesiyle hareket ediyoruz. Özellikle de yardımlarımızın reklamını yapmıyoruz. Birçok insanımıza dokunduk, köylerimize desteklerde bulunduk. Verdiğimiz yardımları bir siyaset aracı olmak görmek istemiyorum.

Yapılan bu çalışmaların Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy katkısı tabi ki olacaktır. Kurumda ki bütün arkadaşlarımız aynı özveri ve şevkle çalışıyorlar, sadece Semih Cemşit olarak değil. Herkes zamanından ailesinden vakit ayırıp burada özveri ile çalışıyorlar. Özellikle kadın kollarımız onlara sizin huzurunuzda ve Düzce’nin huzurunda teşekkür ederim. Evlerini, çoluk çocuklarını bırakıp çalışıyorlar burada. Hepsinin emin olun benim kadar özveri ile çalışıyorlar burada. Bununda yansıması olacaktır. Biz Düzce halkından biriyiz, başkası değiliz ki. Düzce’de doğduk, Düzce’de büyüdük. Düzce halkının sorunlarını sıkıntılarını en iyi bilen örgütlerden biriyiz Düzce’de ki. Ben dahil olmak üzere hepsi halkın içinden arkadaşlarım. Bizi çarşıda pazarda her yerde görebilirsiniz. Biz halk ile iç içeyiz, onlardan farklı değiliz. Dediğiniz yardım konusuna bu yardımların tabi ki insanların takdirine bırakıyoruz. Takdir onların. Sandığın başına gittikleri zaman ellerini vicdanlarına koyup, kime ne yaptı, yaşadıkları ortamdan memnunlar mı, çocuklarına gerekli yiyecekleri ve gerekli ihtiyaçları karşılayabiliyorlar mı?

Ben sabah Hamidiye’de ki Salı pazarındaydım. İnanın insanlar terlikle geldiler. Hava çok soğuk sabahları 6-7 derecelerde. Çoluk çocuk terlikle, inanın çok kötü bir durumda halkımız. Gerçekten alım gücümüz sıfır. İnsanlar çaresizlik içerisinde çıkış yolu arıyorlar. Biz de bunların ellerinden tutabilirsek derman olabilirsek ne mutlu bize. Biz bu mantıkta çalışıyoruz.

 “Şuan Düzce’de en az 7-9 milletvekili adayımız var”

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce’den kesinlikle milletvekili çıkaracak. Yüzde 22-25’ler bandını zorladığımızı düşünüyorum şu an. Ortaklarımız ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nden Düzce’de önümüzde ki dönem milletvekili kesinlikle göreceksiniz. Yani yüzde 25’leri bulacağız biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Bir de adaylarımız çalışmalara başlasınlar onlarla daha iyi bir ivme kazanacağız ve daha keyifli çalışmalar olacak. Şu an en az 7-8 adayımız var, benim bildiğim bana ulaşan. Bunları değerlendireceğiz yönetim kurulu olarak.

Düzce’ye en iyi kim hizmet edecekse, bir oyu bile fazla kiminle alacaksak onu aday göstereceğiz. Bir saplantı şeklinde adayımız yok. Bende aday olabilirim ama benim adaylığım netleşmedi. Çünkü dediğim gibi bir oy bile fazla kim oy alacaksa onunla yarışa gireceğiz.”