İstiklâl Mücadelesi’nin en çetin günlerinde Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olan İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılı kutlanıyor.

Düzce Valisi Cevdet Atay da İstiklâl Marşı'nın Kabulü’nün 100. yıldönümü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Atay, İstiklal Marşı’nın tarihten silinmek istenen bir milletin, mücadele ruhundan doğduğunun altını çizdiği mesajında başta Atatürk olmak üzere, vatan şairi Mehmet Âkif Ersoy’u ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andı.

Vali Atay’ın mesajı şöyle:

“Tarihten silinmek istenen bir milletin, mücadele ruhundan doğan İstiklâl Marşımız; aziz milletimizin hürriyet ve bağımsızlık aşkının en yüksek ifadesi olarak son sözüdür. İstiklâl Marşı’mızı dünya durdukça da aşkla okuyacağız. Bizler, tarihin en karanlık günlerinde “Tek dişi kalmış canavara” meydan okuduk. Korkmadık, yılmadık. Milletimizin bağımsızlık sembolü, ay yıldızlı bayrağımız dalgalanacak, İstiklâl Marşı’mız semalarımızda daima yankılanacaktır.

Özgürlük, bağımsızlık ve Millî Mücadelenin en önemli belgelerinden biri olan İstiklâl Marşı'nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümü olması münasebetiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2021 yılı İstiklâl Marşı Yılı olarak kabul edilmiştir.

İstiklâl ve istikbâl mücadelemizin en çetin günlerinde Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklâl Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Millî Marş olarak kabul edilmiştir.

İstiklâl Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”