Yapılan Huzur toplantılarıyla birlikte vatandaşlarla biraraya gelmeyi amaç edinen İl Emniyet Müdürlüğü, toplantılar kapsamında dün akşam da Çay Mahallesi'nde bulunan ÇAYDER'de mahalle sakinleriyle biraraya geldi. İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ile birlikte emniyet teşkilatı çalışanlarının da yer aldığı toplantıda Kahraman, yapmayı düşündükleri çalışmalardan da bahsetti.

“Bizlerde toplumun bir parçasıyız.”

Emniyet ekipleri olarak kendilerinin toplumdan soyutlanamayacağı belirten Kahraman, “Bizlerde toplumun bir parçasıyız. Bizim toplumun dışında olmamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu nedenle bizi de sizlerden biri olarak görmenizi istiyoruz. Toplum olarak siz bize, biz de size yardım ederek asayişi sağlamalıyız. Toplumdan kopuk olarak çalışamayız. Çünkü toplum, yaşanan olayları bizden daha biliyor ve bize bu doğrultuda yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

“Yeni bölgelerle birlikte çalışmalarımız artacak.”

Özellikle Yenikent ve yeni mahalle olan bölgelerin de Emniyet teşkilatına katılacağı kararının çıktığı bilinirken Kahraman, bu doğrultuda yapmayı düşündükleri çalışmalardan da bahsetti. Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, “Haziran ayı içerisinde Yenikent ve diğer bölgeleri de bünyemize alıyoruz. Bu nedenle artık daha fazla çalışmamız gerekiyor. Biliyorsunuz Düzce'yi asayiş açısından bölgelere ayırmıştık. Bu bölgeler dışında gezici ekipler oluşturarak artık halkla daha içiçe olmamız gerekiyor. Yeni bölgelerle birlikte başka çalışmalar da yapmamız gerekecek. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Kahraman, teşkilat olarak yapmayı düşündükleri MOBESE ve diğer çalışmalardan da bahsederek vatandaşların sorularına cevap verdi.