Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Düzce'yi ziyaretlerinin ardından TÜRSAB'ın ilimize olan ilgisinin bir hayli arttığını görüyoruz. Genişletilmiş toplantının yapılacağı güne şehit cenazeleri yüzünden erteleyen TÜRSAB yönetimi, önümüzdeikg ünlerde yapılacak olan genel kurul ve Düzce'nin turizm potansiyellerinin daha iyi incelenmesi için TÜRSAB Yedigöller Bölge Başkanları toplantısını Düzce'de gerçekleştirdi.

İstanbul, Bolu, Düzce , Sakarya ve  Kocaeli TÜRSAB Yedigöller Bölge Başkanları Düzce'de bir araya geldi.Düzce'den Turizm Acentalarının da hazır bulunduğu toplantıda genel bir değerlendirmede buulnan TÜRSAB Yeidgöller Bölge Başkanı Kadir Genç, Düzce'nin Turizm potansiyeli olarak hak ettiği yerde olmadığını belirterek önemli tespitlerde bulundu.

Yedigölller Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç,'e "Turizm potansiyeli olarak Düzce'nin Türkiye'deki konumu ve durumu" hakkındaki görüşüne başvurduk."Düzce turizmde hakettiği yerde değil.Düzce'nin diğer illere göre hakettiğinin çok altında olduğunu düşünüyorum" dedi.

Düzce'nin turizm potansiyeli açısından çok yüksek bir düzeyde olduğunu kaydeden Kadir Genç:"Düzce ilini ciddi anlamda önemsiyoruz.Düzce'nin doğa turizmi olarak buna çok müsait olduğunu görüyoruz. " dedi.

KAÇAK TURLAR'A DİKKAT

Düzce'de kaçak turlar tespit edildiğini kaydeden Yedigöller Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç, bunun için TÜRSAB olarak Düzce valiliğine iki araç tahsis ettiklerini söyledi.Aracın birinin kaçak tur organizasyonları için, diğerinin de Konuralp'teki kazı çalışmalarında görev yapan arkeoloğlar için kullanılacağını kaydeden Genç:" Düzce'yi turizm potansiyeli ve doğa turizmi açısından önemsediğimizi bir kez daha belirtmem gerekiyor" dedi.

TURİZM DANIŞMA OFİSİ

Düzce'de bir an evvel "Turizm Danışma Ofisi" kurulması gerektiğini belirten Genç, konuyla igili olarak valilik ve belediyeye taleplerini sunduklarını dile getirdi.
HABER: E.TAYHAN