Bolu'da her sporun uygulanacağı merkez yapılacak.Bin 100 dönüm arazi bunun için ayrılmıştır. Sporcu fabrikası olacak Bolu'da... 50 dönümle başladığımız 150 dönüme çıkarttığımız gelecekte 200 dönüme çıkartılacak olan Din Eğitim Merkezi kurulacak Bolu'da...Bu merkez Türkiye'nin değil dünyada tek Din Eğitim Merkezi olacak... 300 dönüm belediyemize ait araziyi Bebek Ormanı olarak tahsis ettik. Her doğan çocuğun burada bir ağacı olacak..Bu alanda hem tarım yapılacak hem bölgede kaybolmaya yüz tutmuş ürünlerin korunması sağlanacak...Her yıl 300 dönüm kaldırım döşüyoruz. Bunlar Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip çalışmalar..."

            DİN EĞİTİM MERKEZİ 'DÜNYADA TEK OLACAK'  

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kürkçüler Mahallesi'nde Mahalle Muhtarlarıyla yaptığı kahvaltılı basın toplantısında önemli mesajlar verdi.Mahalle Muhtarlarının gösterdiği ilgi ve hassasiyete teşekkür eden başkan Yılmaz, Türkiye'de ve Dünya'da ilk olacak icraatları hem kamuoyuyla hem muhtarlarla birlikte paylaştı.Başkan Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanıyla yaptığı görüşmenin özetini sunarak yaptığı değerlendirmede Bolu'da kurulacak Din Eğitimi Merkezi'nin Türkiye'de değil Dünyada tek merkez olma özelliğine sahip bir merkez olacağını söyledi.50 dönüm olarak düşündükleri merkezin Diyanet İşleri Başkanının önerisi ve talebi doğrultusunda 150 dönüme ardından 187 dönüme ardından 200 dönüme çıkartıldığını kaydeden Bolu Belediye Başkanı  Alaaddin Yılmaz:"Bolu'daki Din Eğitim Merkezi dünyada tek olma özelliğine sahiptir.50 dönüm olarak başladığımız projeyi o yüzden 200 dönüme çıkarttık"dedi:

            BEBEK -MEYVE BAHÇESİ

Bolu'yu "dünyanın en güzel yaşanabilir kenti" oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, bunun için her kesimi içine alan çalışmalar planladıklarını, belediyeye ait 300 dönüm arazinin de "Bebek -Meyve Ormanı" olarak tahsis ettiklerini söyledi. 

Bolu'da her yıl doğan 4 bin çocuk için bir fidan dikildiğini kaydeden başkan Yılmaz, daha sonra basın mensuplarına ve muhtarlara 300 dönümlük zirai alanı gezdirdi.Başkan Yılmaz'la içinde kabak, kavun, karpuz, ayçiçeği, fasülye, lahana,domates gibi ürünlerin yanında Bolu'ya has özellikteki Seben Fındığı, ceviz ve çeşitli meyve fidanlarının yetiştirildiği tarla hakkındaki sorularımızı cevaplandırdı.

Haber:E.TAYHAN