Bolu Belediye Başkanı  Alaattin Yılmaz,  zaman zaman basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek ilin sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuyor. Öncü Tv’nin de davet edildiği kahvaltıda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Başkan Yılmaz, Bolu’nun yaşanabilir iller sıralamasında ilk 10’da yer aldığını hatırlattı ve“neden dünyada ilk 10 il arasında olmasın“ görüşünü ortaya koyarak hedefini paylaştı.

1 Kasım’da yapılacak erken seçimde ismi milletvekili adaylığı için geçen Yılmaz, „Belediye Başkanı olarak biraz daha işimiz kaldı ve bu işi bitirmek için görevimin başında var gücümle Bolu için çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

“Hiçbir zaman sırf milletvekili olmak için milletvekili olmayı hedeflemedim” diyen Yılmaz,  açıklamasını şu sözlerle sürdürdü;

 “5 yıl sonunda Bolu’da bahçesine girmediğimiz insan kalmayacak. Bunların bir çoğu canı isteyerek, bazıları da çekinerek veriyor. Bu kadar uzun zaman belediye başkanlığı yapınca evet dediğiniz her konuda birisine rant sağlıyorsunuz, hayır dediğiniz her konuda birisinin rantını kesiyorsunuz. Dolayısıyla dostluk ve düşmanlıklar, had safhaya gelmiş olabiliyor. Birçok kalıcı sıkıntıların üzerine giderek bunları yok etmeye çalışıyoruz. Aynı anda birçok cephe açtığımız için çok değişik çevrelerden, çok değişik tehditlerle karşı karşıyayız..

Başkan Yılmaz, siyasette en riskli makamın belediye başkanlığı, en kolayının ise milletvekilliği olduğunu söyledi.

Yılmaz, „Talebim, Bolu’yu dünyanın en güzel şehri yapabilmek için yapmam gerekenleri yapmaktı. Siyasette en zorlu, en riskli makam belediye başkanlığıdır. En risksiz ve en sorunsuz yer milletvekilliğidir. Bizim yaptığımız her şey, risk ve sorumluluk istiyor. Belediye başkanlığını bıraktıktan sonra daha uzun yıllar mahkemelerle uğraşacağız. Bunu bilerek bu işi yapıyoruz. Öyle olunca da tehditlere karşı, kendini kamufle etmek için makul bir süreç için, Ankara’ya gitmek düşünülebilir. Ama onun dışında benim için sadece milletvekili olmak için Ankara’ya gitmek, hiç anlam ifade etmiyor.”dedi.