Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan 30 yaşındaki Aydın Uşar  idaresindeki 34 FE 2193 plakalı kamyonet seyir halindeyken, plakası tespit edilemeyen DAF marka TIR tarafından sıkıştırılması sonucu önünde seyir eden Yusuf Şahin idaresindeki 34 T 1775 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Kaza sonrası TIR kayıplara karışırken, meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi de yaralandı.
Kaza esnasında araç içinde bulunan ve sürücünün kardeşi olduğu öğrenilen 8 yaşındaki Erkan Uşar camdan fırlayarak asfalt zemine çarpması sonucu hayatını kaybetti. Sürücü Aydın Uşar’ın annesi Ayşe Uşar ve 14 yaşındaki kız kardeşi Tuğba Uşar ise araç içinde sıkıştı.Meydana gelen bu talihsiz kazada Anne Ayşe Uşar araç içinde sıkıştığı yerde hayatını kaybetti. 14 yaşındaki Tuğba ise Düzce Belediyesi itfaiyesine ait kaza kırım ve kurtarma ekibi tarafından sıkıştığı yerden güçlükle çıkarıldı. Tuğba Uşar Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Yine aynı kazada hafif yaralanan ve sürücünün Dayısının oğlu olduğu öğrenilen Süleyman Erdem ise olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi.
Kazada annesini ve erkek kardeşini kaybeden 30 yaşındaki kamyonet sürücüsü Aydın Uşar bu üzücü olay sonrası sinir krizleri geçirdi.

Olay yerinde bulunan Kaynaşlı Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuşu İsmail Özden tarafından uzun süre teselli edilmeye çalışılan sürücü Aydın Uşar bir annesinin birde kamyonetin camından fırlayarak asfalt zemine çarpıp hayatını kaybeden 8 yaşındaki kardeşinin cesedinin başına koşturdu.


Kazaya sebebiyet veren TIR’ın plaka tespit çalışmaları devam ederken Savcılığın olay yerindeki incelemesinin ardından cesetler otopsileri yapılmak üzere Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.