Düzce'nin il olarak ayrılmasıyla birlikte Karadeniz'e  kıyı ilçesi Akçakoca'yı Düzce'ye kaptıran Bolu, deniz özlemini yeni bir projeyle kapatmaya çalışıyor.Bolu Belediyesi "Yaşanabilir Dünya Kenti Olma" projesi kapsamında başlattığı çalışmalarını artırarak sürdürüyor.


          
Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme  ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1  kilometrelik yapay plaj oluşturulacak. Bolu Belediyesi, doğal güzellikleri ve çok sayıda gölüyle ünlü  Bolu'nun plaja kavuşturulması için, il merkezinden geçen Büyüksu Deresi'ne  yönelik proje hazırlattı. Gelecek hafta çalışmalarına başlanacak proje  kapsamında, derede 1 kilometrelik sahil oluşturulmasının yanı sıra kano  yarışlarına uygun parkur düzenlemesi de yapılacak.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı  açıklamada, kent sakinlerinin ve turistlerin faydalanabileceği yapay plajın yer  aldığı projeyi çok önemsediklerini söyledi.
         
Kentte yaşayan insanların deniz özlemini gidermek istediklerini  anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Büyüksu Deresi üzerinde bir kilometre uzunluğunda ve 50 metre  genişliğinde bir gölet oluşturacağız. Bunun için dere rehabilite edilecek. Burada  vatandaşlarımızın yüzebilmesi ve güneşlenebilmesi için gerekli teknik çalışmalar  yapılacak. Oluşturulacak yapay plaj için kamyonlarla deniz kumu getirilecek.  Projenin gelecek yıl tamamlanmasını planlıyoruz."
 
            SPORUN HER DALI BOLU'DA OLACAK...

Yılmaz, çalışma bittiğinde Bolu halkının bir kilometrelik plaja sahip  olacağını, gölet çevresinde yürüyüş yolları, parklar ve öz çekim noktalarının da  yer alacağını vurgulayarak, "Gölette, insanlar yüzme imkanına kavuşmanın yanı  sıra kano gibi su sporlarını da yapabilecek. Özellikle kano yarışmaları açısından  önemli bir parkura da sahip olacağız. Gelecekte Bolu, sporun her branşının kamp  merkezi haline gelecek" diye konuştu.


 
Başkan Yılmaz, hafta içi televizyonumuza yaptığı açıklamada 300 dönümlük Bebek-Meyve ormanın yanında 200 dönüm arazinin tüm sporların Bolu'da yapılabilmesi için Din eğitim merkezi olarak sadece Türkiye'de değil dünyada tek olma özelliğine sahip olduğunu belirtmişti.."Bolu'da her sporun uygulanacağı merkez yapılacak.Bin 100 dönüm  arazi bunun için ayrılmıştır" diyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da tüm sporların yapılabileceği ortamın sağlanacağını belirtmiş ve "Sporcu fabrikası olacak Bolu'da..." demişti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın "Denizsiz kente kamyonla deniz kumu taşıyarak ortaya koyacağı suni denizin ve su sporlarının yapılabileceği ortamı sağlaması " turizmde kendini aşan özellikleriyle "Türkiye'de ve Dünyada tek" olma özelliğini yerine getirmenin bir uzantısı olarak yorumlanıyor…

Haber;E.TAYHAN