Vaka sayısı 200’ü aştı

Düzce’de 160 olan koronavirüs vaka sayısı sadece 1 haftada 200’ü geçti. Alınan onca tedbir, gösterilen onca çabaya rağmen hasta kişilerin bu denli katlanması önlemlere duyarsız kalındığını kanıtladı.

Kurallara uymayanlar yüzünden sayı artıyor

Tedbirleri önemsemeyen ve uyarılara kulak asmayanlar yüzünden Düzce hastalıktan kurtulamıyor. Olan ise haftalardır evde salgın kabusunun bitmesi için bekleyen ve dua eden vatandaşlara oluyor.,

İşi olmayan da sokağa çıktı, sosyal mesafe hiçe sayıldı

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü günden bu yana Düzce’de valilik koordinasyonunda virüsle mücadele için düğmeye basılırken, halkın gerekli kurallara uyması için her platformdan çağrı yapıldı. Ne İstanbul Caddesi’nin araç trafiğine kapatılması ne de maskesiz çarşı merkezine girişe izin verilmemesi vatandaşları durduramadı. İşi olsun olmasın özellikle güneşli havalarda yüzlerce vatandaş soluğu çarşıda aldı. Banka ve PTT önlerinde kuyruklar eksik olmadı. Sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı. Hastanelerde sağlık personeli, cadde ve sokaklarda ise güvenlik güçleri, bekçi ve zabıtalar toplum sağlığı için mücadele ededursun, kendi bildiğini doğru kabul edip öyle yaşayanlar yüzünden vaka sayısı değil düşmek giderek katlandı.

1 hafta 40’tan fazla kişide korona tespit edildi

Henüz geçtiğimiz hafta 160 olan vaka sayısı 7 günde 200’ü aştı. Sadece 1 haftada 40’tan fazla kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması ürkütücü bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu gösterdi.

Böyle giderse normalleşme süreci uzayacak

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Muncurlu’daki pandemi hastanesi her geçen gün gelen yeni hastalarla doluyor. Büyük bir özveriyle çalışan sağlık personeli hasta vatandaşları iyileştirmek için canla başla çalışıyor. Ancak Düzce’de 4 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan bu illet hastalığa karşı gereken duyarlılık gösterilmediği sürece Düzce’de vaka sayısı artmaya ve normalleşme süreci de uzamaya devam edecek.