Türkiye'de turizmi canlandırmak ve halkın turizm bilincini geliştirmek için her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Düzce'de çeşitli etkinliklere imza atılıyor. Kutlama mesajlarında, doğa, deniz ve tarihi güzelliklerle öne çıkan Düzce’nin turizmde atılıma geçtiği vurgulanıyor. Ancak Düzce'yi çok daha iyi noktalara taşıması beklenen projelerin yıllardır ya başlaması ya da tamamlanması bekleniyor.

30 yıldır Davos olamadı!

30 yıldır gündemde olmasına bağlı olarak kış turizmi denilince artık dillere pelesenk olan Kardüz Yaylası, geç gelen yol ve elektrik gibi alt ve üst yapı çalışmalarından sonra yeni yeni yatırımcıya hazır hale gelebildi. Bugüne kadar yanlış şekilde yatırımcılara sunulan ve bu nedenle tercih edilmeyen Kardüz'ün ya devlet eliyle ya da işadamlarının tesis kurma kararı alarak Kartalkaya gibi gözde bir adrese dönüşmesi umut ediliyor. 2013 yılında Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen Kardüz Yaylası, gerek iki metropol kent arasındaki ulaşım kolaylığı ve gerekse Düzce’nin birçok önemli doğal zenginliklerini içinde barındıran Gölyaka ilçesinde bulunması sebebiyle bir çok avantajıyla da dikkat çekiyor. Yatırım beklentisi hatırlatıldığında siyasiler ve yöneticilerden gelen "Kardüz'ü Türkiye'nin Davos'u yapacağız" söylemine paralel olarak artık şehirde yaşayanlar da yatırıma kavuşmak istiyor.

 Efteni Doğal Yaşam Parkı proje aşamasında...

Her yıl yüzlerce göçebe kuşun konaklaması nedeniyle "Kuş Cenneti" adıyla anılan Efteni'ye Doğal Yaşam Parkı Projesi de henüz tamamlanma aşamasına gelemedi. Düzce turizmine Efteni Gölü'nün kazandırılması noktasında hazırlanan Efteni Doğal Yaşam Parkı ile ilgili son olarak Vali Ali Fidan’a öneri projesi tanıtıldı. Projede, gölde kano gezilerinden dev kuş kafeslerine, doğa müzesinden eğitim alanlarına kadar birçok çalışma yapılacak.

Golf sahası beklemede...

Gölyaka'nın öne çıkan doğal güzelliklerinden Kültür Park'a yapılması planlanan golf sahası da yıllardır sözden yatırıma geçemedi. Geçtiğimiz aylarda Gölyaka'daki turizm çalışmaları hakkında bilgi aldığımız Belediye Başkanı Bekir Akbulut, golf sahası için "Bilindiği gibi Kültür Park'ta Golf Sahası projemiz var. Buna ilave olarak aynı alan Havapark Projesi'ni de uygulamaya koyacağız. Tek kişilik pervaneli uçakların havalanacağı Havapark Projesi golf oynamak için Kültür Park'a gelenler için ayrıca alternatif olacak. Kardüz ile birlikte Kültür Park'ta hayata geçireceğimiz bu projeler bir bütün olarak ilerleyecek. Böylelikle Gölyaka turizmde cazibe merkezi konumuna gelecek." demişti. Golf tutkunlarını Gölyaka'ya çekerek Düzce'nin tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan bu projenin de henüz başlangıç tarihine ilişkin net bir bilgi verilmiyor.

"2015'te başlanacak" dendi ama...

Düzce Belediyesi'nin önemli projeleri arasında tanıttığı ve Başkan Keleş'in seçim vaatlerinden olan Melen Su Park Projesi de 2 yıldır Düzce'ye kazandırılamadı. İller Bankası'ndan 40 milyon liralık kredi talebinin onaylandığı proje için daha önce 2015 yılını işaret eden Düzce Belediyesi 2016 yılının 4. ayında ilk kazmayı vurabildi. Henüz düzenleme aşamasındaki çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, uygulama projesinin yıl içinde biteceğini bildirdi. Sık sık projelerin bitiş tarihleri gecikmeye uğrayan Düzce'nin bu yatırıma ne zaman kavuşacağını zaman gösterecek.

Haber:C.ÜSTÜNER