Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü TV ve 100.2 Öncü Radyo ortak yayınında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Düzce gündemini değerlendirdiği Yorumluyorum programının son bölümünde yerelde ve genelde küfür ve hakaret skandallarıyla çalkalanan İYİ Parti’deki son durumu masaya yatırdı.

‘Şerefsiz’ ithamlarının adresi belli oldu

Partinin il yöneticisi Kadir Erdoğan’ın sosyal medya hesabından savurduğu isimsiz ağır hakaretlerin muhatabının ortaya çıktığını ve İl Başkanı Yunus Özay Er’in de bu kişiye ulaşarak özür dilediğini söyleyen Ünsal, “ Geçtiğimiz günlerde. İYİ Parti’nin merkez ilçede yönetim kurulu üyesi olan Kadir Erdoğan’ın bir paylaşımından bahsetmiştik. İşte ‘Etnik köken milliyetçiliği yapan, bunun için adam gönderen şerefsizlerdir, namussuzdur, alçaktır’. ‘Bu kim?’ dedi, ‘Bunu bir söyleyin.’ dedik. Tabii ona cevap bulamadık ama sorunun cevabını bulduk. Bu konuyla ilgili, İYİ Parti’nin Sayın İl Başkanı Yunus Özay Er, konunun muhatabı olan Düzce'deki irade ve idare sahibine özür noktasında bir mesaj çekip burada özrünü dilemiş. Demek ki adres belliymiş.” dedi.

Bu dilin ne anlama geldiğini herkes biliyor

Demokrasiye aykırı bir şekilde en yakın rakibine 20 puan fark atarak Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü’ye yönelik İl Başkanı Er’in, ‘Yönetemiyorsunuz, yol yakınken bırakın’ çağrısına ve basın adına konuşmasına önceki programda ses yükselten Ünsal gelen eleştirilere de değindi. Ünsal, “Çarşamba günü yaptığımız değerlendirme ile ilgili bize menfi müspet gerek sosyal medyadan, gerekse birebir ilişkilerden değerlendirme geldi. Neydi bu? Sayın Yunus Özay Er'in Düzce beeldiye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yönelik, ‘Yönetemiyorsunuz. Yol yakınken bırakın’ sözlereydi. Tabii biz dedik ki bu dili biz biliyoruz. Neyin ne olduğunu da biliyoruz. Siz de biliyorsunuz. Bunun ne anlama geldiğini ve geleceğini…” dedi.

Keşir, Özlü ve Keskin Düzce için mücadele veriyor

AK Parti’nin verdiği müjdelerin bütünüyle Düzce’de bir gayret içinde olduğunun somut göstergesi olduğunu kaydeden Ünsal,  Sayın Ayşe Keşir, Sayın Faruk Özlü, Sayın AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in olduğu basın toplantısında Akçakoca ile ilgili, hastaneyle ilgili güzel, yat limanı ve hastaneyle ilgili birçok açıklamalarda bulunuldu. Güzel hizmetlerde bulundu. Tabii bu hizmetten, bu çok dar bütçede ekonominin en çok zorlandığı, Türkiye’de ekonomik sıkıntı vardı denilen yerde burada bu hizmetlerin alınması, bu ihalelerin yapılması, bu yatırımların yapılması bir çabadır, bir emektir, mücadeledir. Sayın Keşir, Sayın Özlü, Sayın Keskin herkes bir mücadele veriyor. Sayın Keskin de Akçakoca OSB’de bürokratik engellerden aşması noktasında da hızlanması noktasında, kredisinin çıkması noktasında herkes bir mücadele veriyor.” dedi.

Ünsal, Düzceliler adına yatırımlar için emeği geçenlere de, “Bu mücadele verilirken iş, çözüm ve hizmet noktasında çok bir algısı olmayan, yaptırımı olmayanlardan farklı şeyler geliyor. Bugün bize bu hizmetleri öncelikle bu yatırımları Akçakoca’ya kazandırma noktasında çaba sarf eden tüm siyasilere, bürokratlara ve gönül insanlarına teşekkür ediyorum buradan bir Akçakocalı olarak ve memleketimize Karadeniz bölgesine yapılacak olan bir yat limanıyla ilgili çok fevkaladenin fevkinde bir gelişme oldu.” sözleriyle teşekkür etti.  

‘Hizmeti olmayan başka yerlere hizmet ediyor’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in son grup toplantısındaki ifadelerin e de değinen Ünsal, “Burada bu işlere, hizmetlere dâhil olmayanlar, farklı hizmetlere farklı amaçlarla, farklı düşüncelere hizmet edecekler. Yine çok zor bir şey değil anlamak. Evvelsi günkü toplantıda Sayın Meral Akşener, ‘Yavşak yavşak konuşuyorlar’ dedi. Yavşak aslında bir küfür değil, yani bir hakaret değil, bitin ufağına yavşak denir halk dilinde. Şimdi bu dili konuşan bir hanımefendinin Düzce'deki temsilcisinin farklı bir dil konuşması farklı bir siyaset yapması mümkün değil. Hani balık baştan kokar. Her dünyada, her adımda bir hesap var, bir kitap var, bir algı var. Ben hakikaten şaşkınlıkla izliyorum. Bugün hızlı bir yükseliş oldu dediğimiz, umut vaat ettiğimiz bir İYİ Parti'nin genel başkanı ‘Yavşak’ diyor. İlçe yönetimindeki, merkez ilçede, il yönetimindeki arkadaş ‘Şerefsiz, namussuz’ gibi şeyler diyor. İl başkanı çıkıyor, seçimle gelen başkana ‘Çek git’ diyor.” diyerek İYİ Parti’de yerelde ve genelde bu dilin terk edilmesi gerektiğini söyledi.  

‘Böyle bir dilin siyasette yeri yok’

Küfür ve hakaretin insanlığa sığmadığı gibi siyasette de yerinin olmadığının altını çizen Ünsal, “Allah Allah böyle siyaset olur mu? Öyle bir siyaset var mı, böyle bir anlayış var mı? Bunların izahları hakikaten zor. Diyorlar ki efendim ‘Siz gazetecisiniz, taraf olmayın.’ Yahu biz memleketten, milletten taraf olmayacağız da, ne taraftan taraf olacağız?  Biz memleketin Düzce'nin ortak menfaatlerini ortak değerlerinde yapılan değerleri takdir edeceğiz. Bizim işimiz o. Olmayanları eleştireceğiz. Bu yanlış yapıldı. Burada yanlış var, dönün diyeceğiz. Bunu ekranlar, bu ekranlarımızda zaman zaman görmüşsünüzdür. Kimsenin kapı kulu olmadan ama hakikati de gerektiği yerde gerektiği şekilde haykırarak, söyleyerek.” sözleriyle Öncü Medya Grubu’nun Düzce’nin ve Düzceli’nin menfaatlerinden yana olduğunun altını bir kez daha kalın şekilde çizdi.

‘Medya olarak görevimiz vatandaşın gözü kulağı olmak’

Binlerce insanın tercihiyle gelen bir belediye başkanına yönelik ‘Bırakın’ ifadelerinin Düzce genelinde rahatsızlığa neden olduğunu belirten Ünsal, “Şimdi Allah aşkına. Gece gündüze için hizmet vermeye çalışan bir irade ve idare sahibine. Hiç olmayan bir yapıdan yaklaşımdan ucuz bir hareketle ‘Şerefsiz’ denilmesi ve bu dil Düzce'de sadece benim rahatsız etti. Sizi rahatsız etmedi mi? Bu oyu verenlerin bu iradeye destek verenlerin, oy verenlerin çek git denildiği zaman sadece ben mi rahatsız oldum? İşte ben sizin diliniz, sizin gözünüz, sizin sözünüz, sizin hakikatini olmaya çalışıyorum. Medya olarak basın olarak bizim zaten görevimiz bu işimiz bu. Ama hepsinden önemlisi şu var. Hani perşembenin gelişi çarşambadan belli olur ya. Allah herkesin kalbine göre veriyor. Az bir hareket olunca, bir umut olunca, daha dur direksiyona geçmeden iradeyi almadan idareye almadan millete yavşaktı, şerefsizdi.” dedi.

‘Bu algının Türkiye genelinde milliyeti Düzce genelinde yerliyeti yok’

Bu dilin ne Düzce’de ne de Türkiye genelinde bir karşılığının olmadığını kaydeden Ünsal, “Bu kimin dili ya? Bu nasıl bir dil bu siyasetin dili değil, bir algının dili. Bu algı da ne yerli, ne milli, ne Düzceli? Bence bu algının Türkiye genelinde milliyeti Düzce genelinde yerliyeti yok. Onun için siyaset yaparken memlekete faydalı olan insanlara faydalı olan hizmetlerde takdir etmeyi, ama yanlış olan yerde de eksik olan yerde de hizmetin hizmete dönüştüğü yerde de eleştirmeyi, siyasi üslupla siyasi nezaket de siyasi incelikle ve strateji ile yapmak lazım. Ben her iki yanından da rahatsız oldum, bunu dile getirdim. Rahatsız olanlar rahatsız olmayanlara söyleyebiliriz izah edebiliriz.” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN