Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde bir önceki gün yaşanan olayda, randevusu olmadan rapor almak isteyen bir şahıs, Göz Doktoru Kaan Çakmak’ı darp etmişti. Darp olayının ardından, basın açılaması yapan Türk Sağlık – Sen Düzce Şubesi Başkanı Ekrem Çavuş, sağlık çalışanına yönelik şiddet olayını kınadı. Çavuş açıklamasında,  “Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz. Televizyonlarda, hastanelerde, ASM’lerde, ve 112’lerde yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz. Şiddetin önüne geçilmesi için çaba harcanmasının yerine, şiddetin rutinleştirilmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Personel eksikliği nedeniyle maruz kalınan yoğun iş yükü, çalışanların özverili hizmetine karşı maruz kaldıkları tavır ve tutumlar, şiddeti uygulayanların yaptıklarının yanına kar kalması artık bu durumu tahammül edilemez bir noktaya taşımıştır” dedi.

“Bu barbarlığı yapana ne olacak?”

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artarak devam ettiğine dikkat çeken Çavuş, yetkili mercileri göreve davet ederek, şu şekilde konuştu:

“Bu durumun son örneklerinden biri de Düzce Atatürk Devlet Hastanemizde yaşanmıştır. Sıra almadan, randevusu olmadan, poliklinik önüne gelen ve içeri girip ‘Benim rapora ihtiyacım var’ diyen şahıs, doktorun randevu alın uyarısını dinlememiş ve darp etmiştir. Doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Umarım kendisi, yaşadığı bu korkunç olayı bir an önce atlatır ve iyileşir. Peki, bu barbarlığı yapan ne olacak? Merakla bekliyoruz. Maalesef yıllardır en yüksek perdeden uyarılarımızı yapmamıza rağmen, sağlıkta şiddet bırakın bitmeyi çoğalarak devam ediyor. Buradan yetkililere de bir çağrıda bulunarak, sağlık personeline sizde sahip çıkın diyoruz. Çünkü şiddetin artık insan yaşamına kasteden saldırıya dönüşmeye başladığı hastanelerde bir kez daha görülmüştür ki; personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürmektedir. Artık herkes şapkasını önüne koyup, bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuya duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar. Önce çalışan demeliler ve çalışanların sorunlarını çözmelidirler. Biz Türk Sağlık  - Sen olarak, hastanelerde sağlıkta yaşanan bu tür şiddet ve saldırı olaylarının bir an önce son bulmasını isterken, yöneticileri bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor ve alçakça bir saldırıya uğrayan arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin bitirilmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz.”

HABER: Savaş ARI