Birkaç gündür gündeme bomba gibi düşen Mısır'daki darbe karşıtı 529 kişinin idam kararıyla ilgili bugün Ak Parti Düzce Gençlik Kolları, Parti binasında basın toplantısı gerçekleştirerek kararı protesto etti. Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Öner Şen, Mısır Müftüsü'ne iletilecek olan mektuba eklenmek üzere tüm illerde olduğu gibi Düzce'de de imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.


Şen, „Darbeci mahkemenin idam kararını onaylamaması için Mısır Müftüsüne yazılacak olan mektuba eklenmek üzere tüm illerde olduğu gibi bugün Düzce'de de idam kararına tepki imzaları topluyoruz. Bizler, baltacıların yarım bıraktığı Rabia katliamını, yargıç kılıklı tetikçiler tarafından tamamlanmasına göz yumamayız.“dedi.



Darbe ile Mısır halkına yapılan zulmün giderek arttığını söyleyen Şen, idam kararının hukuka aykırı olduğunu savundu. 



Şen, „Maalesef 529 Müslüman Kardeş üyesinin daha ikinci duruşmalarında uluslararası hukuk normlarına aykırı olarak savunma hakları ihlal edilerek, tamamen keyfi ve hukuka aykırı olarak idam cezasına mahkum edilmeleri kabul edilemez ve keyfi alınan bu karar büyük bir insanlık suçudur.“diye konuştu.



İdam kararını verenlerin bu kararı tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Şen, uluslararası kuruluşları da göreve davet etti. 


Şen, „Bu kararı verenler derhal kararlarını gözden geçirmeli ve bu kararlardan dönmeliler. Biz Ak Parti, Düzce İl Gençlik Kolları olarak Uluslararası kuruluşları göreve çağırıyoruz, yapılan bu insanlık suçunun bir an önce durdurulmasını ve ilgililerin bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe dur demelerini istiyoruz.“diye konuştu.



Öner Şen, son olarak 11 Nisan Cuma günü Cuma Namazı çıkışında Cedidiye Camii önünde kararı protesto edeceklerini de sözlerine ekledi.