İstanbul Büyükşehir Belediye CHP Meclis üyesi Seyitali Aydoğmuş, geçtiğimiz haftalarda İstanbul’a su taşıyan Melen Çayı’na Düzce Katı Atık Depolama Bertaraf Tesisi ile Kaynaşlı ve Gölyaka çökertme havuzlarından bırakılan kanalizasyon ve kirli su atıklarını yerinde inceleyen CHP milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Mahmut Tanal ve Onursal Adıgüzel’in izlenimlerini meclis gündemine taşıdı.

Konuyu hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB Meclis toplantısında sözlü olarak okuyan CHP'li Seyitali Aydoğmuş, mahkemenin iptal kararına rağmen faaliyetine devam eden Düzce’deki katı atık bertaraf tesisinin İstanbulluların içme suyunu kirletmeye devam ettiğine dikkat çekti.

Aydoğmuş, “Melen Çayı’ndan İstanbul’a gelen suyla yüz bile yıkanmaz.” Dedi.  Düzce’ye bağlı Yığılca, Kaynaşlı, Gölyaka, Gümüşova ve Cumayeri’de arıtma tesisi olmadığını belirten Aydoğmuş, “Bu ilçelerin kanalizasyonu Melen Çayı’na boşaltılıyor. Kolibasili su klorlanarak yok edebilir. Fakat erimiş dışkı ve suya iyice karışmış idrarı ya da kanserojen sanayi atıkları nasıl yok edilecek? Göz göre göre İstanbulluların sağlığının tehdit edilmesine izin vermeyeceğiz!” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş’a seslenen Aydoğmuş, “İstanbullulara içirilen Melen Suyu'nun atıklarla kirletildiğinden habersiz mi? Yoksa İstanbulluların sağlığını tehdit eden böyle bir olayı görmezden gelmeyi mi tercih ediyor? İBB mahkemenin verdiği iptal kararına uymayı düşünüyor mu?” diye sordu.

Haber;S.KAŞKIR