3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de etkinlikler gerçekleştirildi. Engellilere yönelik düzenlenen programlardan biri de Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelliler Koşu Yarışması’nın ödül töreni idi. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı ve Küçük, Yıldız, Genç olarak 3 kategoride gerçekleşen koşunun sonucunda bu kez sadece ilk 3 değil madalya kazanmadı, 50’ye yakın öğrenci birinci sayılarak hepsine madalya verildi.


18 Temmuz Stadyumu’nda düzenlenen törene Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile engelli aileleri katıldı.
Ödül töreninde öğrencilerin tamamına birincilik ödülü verildi. Öğrenciler madalyalarını Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci tarafından aldı.



Anıtpark’a gittiler…
Öte yandan yine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tekerlekli sandalye kullanan engellilerde etkinlik düzenlendi. Tekerlekli sandalye kullanan 10 kişilik engelli grubu, farkındalık yaratmak amacıyla Düzce Belediyesi önünden Anıtpark Meydanı’na kadar gitti.