Ülkemizin en fazla paylaşılan yiyeceklerinden olan ve elinde bir simitle arkadaşına rastlayan herkesin mutlaka ikram etmek istediği ve insanları birbirine kaynaştıran yiyecekler sınıfından olan simit, bu kez Düzcelilerin ikiye bölünmesine neden oldu. 

 

Açıkta simit satılmasına yönelik olarak Düzce Belediyesi Zabıta Ekiplerinin uygulaması ile kaldırılan simit tezgahları ile ilgili olarak yaptığımız haber vatandaşlar tarafından yorum yağmuruna tutuldu.

 

Yorumlarda bu işten geçimini sağlayan insanların ekmeğiyle oynandığından dem vuranlar, tezgahların zaten para ödeyerek satış yaptığını belirtenler, Seyyar simitçilerin geleneksel bir renk olduğunu düşünenler, Pazar yerinde satılan yiyeceklerin daha mı hijyenik olduğunu soranlar, birçok sorun dururken bula bula bu  meselenin mi çözüleceğini söyleyerek şikayet edenler, simitçilerin seyyar arabalarla satış yapması gerektiğini savunan bir pozisyon alıyorlar.

 

Öte yandan, belediyenin hijyeni sağlayarak standart oluşturma yönünde bir uygulama yaptığını düşünenler de uygulamaya destek veriyorlar. Uygulamayı destekleyenler simit satanların temizliklerine yeterince özen göstermediğini dile getirirken, her şeyin altında başka bir şey arama alışkanlığından vaz geçilmesi gerektiğini de ifade ediyorlar.

 

Çok az sayıda vatandaşın ise ortalıkta niye simitçi görünmediğini Öncü’nün yaptığı haberin ardından öğrenerek hayret ettiği ise dikkatlerden kaçmadı.