1.5 yıl önce Türkiye’de ilk vakanın görülmeye başladığı tarihten bu yana koronavirüsle mücadele son sürat devam ederken son dönemde artan vaka ve ölüm sayıları ise tedirgin etmeye devam ediyor. 1 Temmuz’da başlayan kısıtlamasız tam normalleşme ile birlikte artmaya başlayan vaka sayıları 30 bin sınırında, vefat sayıları ise 200’lü sayılarda seyrediyor.

Kamuoyunda yeniden kapanmaya gidileceği yönünde iddialar ortaya atılırken, merak edilen soru cuma namazı çıkışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltildi. Erdoğan, artan vaka sayıları sonrası yeni tedbirler alınıp alınmayacağına dair açıklamalarda da bulundu.

Erdoğan, "Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, beni ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak" sözleriyle yeniden tedbir ve kısıtlama kararlarının sinyalini verdi.