Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) tarafından gerçekleştirilen ve geçen senenin devamı niteliğinde olan yarışma kapsamında Düzce ödüle layık görüldü. Ödüller dün Ankara’da gerçekleştirilen bir toplantıda illere takdim edildi. 3. Olan Düzce’nin ödülünü ise Vali Vasip Şahin ve Belediye Başkanı İsmail Bayram aldı. Konu ile ilgili olarak  açıklama yapan Vali Şahin, en iyi kategoride iyi bir derece alındığını vurgulayarak;
 
“ DASK üç kategoride bu yarışmayı düzenledi. Birincisi En yüksek oranda sigorta yaptırma, ikincisi en iyi projeyi yapan il ve üçüncüsü kendi içerisinde en fazla sigortalılığı arttıran iller olarak yapıldı. Tabiî ki en iyi kategori en yüksek oranda sigorta yaptıran illerdir. Bu kategoride de Düzce ödüle layık görüldü”
 
Şahin ayrıca, ödülün Düzce adına alındığını ve bu ödülün ne valiliğin nede belediyenin olmadığının altını çizerek;
 
“Biz bu ödülü Ankara’da aldık. Fakat bu ödül ne valiliğindir ne belediyenindir nede il afet işleri müdürlüğünündür. Bu ödül Düzce’nindir. Bu ödülü biz tüm vatandaşlarımız adına aldık. Vatandaşlarımızın bu konuya ilgisi olduğu için DASK bizi ödüle layık gördü.” Dedi.