Üç gün önce 126 eski büyükelçinin Kanal İstanbul ve Montrö Sözleşmesi’yle, önceki gün 103 emekli amiralin yine Montrö’yle ilgili darbe çağrışımlı bildiri yayımlamasının yankıları sürüyor. Bildiriye Düzce’den de tepkiler gelmeye devam ederken, Anıtpark Meydanında toplanan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Tuncay Şahin, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Av. Halil Aydın ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı başta olmak üzere Esnaf Odaları Başkanları ve diğer Sivil Toplum Örgütü Başkanları ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Oda ve STK Başkanları adına ortak basın açıklamasını okuyan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, “Geçtiğimiz günlerde şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkileri yıllar önce kesilmiş fakat hala kendini görev başında zanneden 104 eski askerin Montrö Anlaşması ve gündeme dair konular ile ilgili yapmış oldukları talihsiz ortak açıklama dolayısıyla bugün burada sivil toplum örgütleri olarak bir aradayız. Türk milletinin tarih boyunca defalarca azap çektiği darbe ve darbe seviciler, vesayet zincirleri, iç ve dış mihraplar yine bugün de kirli yüzlerini bir kez daha göstermişlerdir” dedi.  

“Her zaman halkın iradesinin yanında duracağız”

Sivil Toplum Örgütleri olarak her zaman halkın iradesinin yanında yer alacaklarının altını çizen Kayıkçı, “Yıllarca en üst kademelerde görev yapmış, günü geldiğinde emekli olmuş, şanlı Türk Ordusunun eski bir ferdi olarak kendilerine özel araç ve koruma tahsil edilmiş amirallerin üzerlerine vazife olmayan, hadleri olmayan konular hakkında hemde gece yarısı açıklama yapıyor olmaları kabul edilemez. Bu ülke siz ve hizmet ettiğimiz anlayışı 15 Temmuz’da tarihin tozlu sayfalarına son kez gömmüştür. Bizler Türk Sivil Toplum Kuruluşları olarak her zaman halkın iradesinin yanında duracağız. Halkın iradesine, seçilmişlere ayar vermeye, ülkemizin politikalarını kendilerince dizayn etmeye kalkan bu ve benzeri girişimlerin her zaman karşısında duracağız. Halkın iradesiyle, halkın isteğiyle ülkemizin başında bulunan devlet ve siyaset insanlarına, devletin kademelerine ve hatta şanlı Türk Ordusuna emekli olmuş 104 eski subay ayar veremez” şeklinde konuştu.

“Bu sefer ne şekilde ineceğimizi dünya görecek”

“104 eski amiral ve savundukları anlayışı şiddetle kınıyoruz” diyen Kayıkçı sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Kendilerine gerekli cevabı en kısa sürede en üst perdeden verilmesini talep ediyoruz. Bunlar paşa mı maşa mı olduklarını çok yakında bu adalete sirayet eden bu konu ortaya çıkaracaktır. Ancak bundan cesaret alıp hiç kimse bu yola kalkışmasın bu sefer 15 Temmuz gibi olmayacağız. Bu sefer toplum anlayışıyla sokağa ne şekilde ineceğimizi Dünya görecek hepinizin bilgilerine sunarım.”

HABER: Savaş ARI