Akçakoca'nın yakın tarihte yaşadığı sel afetinde ilk yardıma koşan belediyelerden biri komşu Bolu Belediyesi oldu. Akçakoca ve Bolu belediye başkanlıklarının bu yardımlaşma ve dayanışması teşekkür plaketi ile taçlandırıldı.Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz imzalı teşekkür plaketi, Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz ve Fen İşleri Müdürü Yasin Efe tarafından Bolu Belediyesi'nde Başkan Vekili Ahmet Yılmaz'a takdim edildi.

"Yaraların sarılması için örnek bir dayanışma sergilendi"
Teşekkür plaketi takdiminde konuşan Bolu Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, "Başkanımız Tanju Özcan'ın yurt dışında bulunması nedeniyle plaketi belediye adına şahsım teslim alıyorum. Doğal afetler karşısında başta kişiler olmak üzere resmi ve özel kurumlar birlikte dayanışma içinde hareket edebilmelidir. Bu bir insanlık ve hizmet anlayışının temel ilkesidir. Akçakoca'da yaşanan sel felaketi sırasında can kayıpları olması hepimizi derinden üzmüştür. Mağduriyetlerin giderilmesi, yaraların sarılması için örnek bir dayanışma sergilendi. Bu vesile ile bir kez daha Akçakoca halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

"Bu dayanışma kurumlarımızı daha da güçlendiriyor"
Başkan Okan Yanmaz adına teşekkür plaketini sunan Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz şu görüşlere yer verdi: "Yaşadığımız talihsiz sel felaketi sonrasında çevre belediyelerimizden, kurumlardan anında ve yerinde destek aldık. Belediyecilik ve insanlık adına bu tablo hepimizi gururlandırdı. Bu tür dayanışma ve birliktelik vatandaşlarımız karşısında kurumlarımızı daha da güçlendiriyor, şevklendiriyor.'
HABER:C.ÜSTÜNER